3 idei de mic dejun vegan, potrivite chiar și pentru bebeluși
Sanovita ne-a provocat să luăm parte la campania demarată de ei în perioada Postului, intitulată #PostCuGust, așa că am decis să vă arătăm trei dintre preparatele care se regăsesc cel mai des în meniul nostru săptămânal.
De cel puțin 2 ani pregătesc terciul de ovăz doar la cuptor. Este cea mai rapidă variantă și care necesită maxim 5 minute de “efort” din partea mea.
Folosesc un vas ceramic în care adaug ingredientele în ordinea de mai jos.
🍒Ingrediente:
*cantități pentru 3-4 porții
- O banană bine coaptă (pasată cu furculița)
- 100 g fulgi de ovăz (varianta la 1 kg; sunt mai mărunți și sunt preferații noștri)
- Semințe de mac
- Scorțișoară Ceylon
- 1-2 linguri carob (pudră de roșcove)
- Fulgi de cocos (cu cel puțin 60% grăsime)
- 1-2 linguri unt de arahide natural
- Fructe congelate/proaspete (eu folosesc cel mai des rezervele din congelator: afine sau căpșuni)
- 450 ml apă/lapte vegetal
- 1-2 linguri unt de cocos (pe acesta îl adaug la final, când scot vasul din cuptor)
- Cremă de fistic (o adaug doar în porțiile adulților, în momentul servirii)
🍒Mod de preparare:
După ce adaug ingredientele în vas, omogenizez și apoi introduc vasul în cuptorul încins, pentru aproximativ 25 de minute, la 200° C, pe funcția căldură sus-jos.
A doua variantă de mic dejun este reprezentată de clătite, pe care le pregătesc de seara, astfel încât dimineața să nu fiu pe grabă.
Există cineva care ar refuza o clătită, două, trei? 🙈
Vă las mai jos ingredientele necesare pentru aproximativ 20 de bucăți.
Clătite de post
🍒Ingrediente:
- 600 g făină tip 650
- 20 g praf de copt bio
- 30 g carob (pudră de roșcove)
- Scorțișoară Ceylon (după gust)
- 1260 ml sifon/apă minerală
- Topping (la alegere)*
*Pentru adulți am folosit cremă de ciocolată și crema de fistic Sanovita, iar pentru cei mici “ciocolata bebelușului”, pregătită din piure de banană, piure de avocado și carob.
🍒Mod de preparare:
Pentru cele mai bune rezultate, utilizați o tigaie specială pentru clătite și coaceți aluatul 1-2 minute pe fiecare parte.
A treia variantă este reprezentată de budinca de chia. Pe blog găsiți mai multe combinații preferate. Pentru a ajunge la ele apăsați aici.
Budincă de chia
🍒Ingrediente:
*cantități pentru 4-5 porții
- 4 linguri semințe de chia
- 36 linguri lapte vegetal/apă
- 2 banane bine coapte
- 2 linguri unt de arahide natural
- 2 linguri carob (pudră de roșcove)
- Fructe proaspete (opțional)
🍒Mod de preparare:
Pentru a pregăti budinca de chia, pun semințele la hidratat cu o seară înainte.
A doua zi, dimineață, pasez bananele cu o furculiță și amestec toate ingredientele menționate.
Omogenizez bine compoziția, montez, decorez cu fructe proaspete și servim cu poftă.
Ai regăsit printre aceste variante una preferată? Care este aceea?
Lasă-ne și tu în comentarii cel puțin 3 idei de mic dejun vegan.
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗