3 idei de mic dejun vegan

3 idei de mic dejun vegan, potrivite chiar și pentru bebeluși

Sanovita ne-a provocat să luăm parte la campania demarată de ei în perioada Postului, intitulată #PostCuGust, așa că am decis să vă arătăm trei dintre preparatele care se regăsesc cel mai des în meniul nostru săptămânal. 

De cel puțin 2 ani pregătesc terciul de ovăz doar la cuptor. Este cea mai rapidă variantă și care necesită maxim 5 minute de “efort” din partea mea.

Folosesc un vas ceramic în care adaug ingredientele în ordinea de mai jos.

🍒Ingrediente:

*cantități pentru 3-4 porții

  • O banană bine coaptă (pasată cu furculița)
  • 100 g fulgi de ovăz (varianta la 1 kg; sunt mai mărunți și sunt preferații noștri)
  • Semințe de mac
  • Scorțișoară Ceylon
  • 1-2 linguri carob (pudră de roșcove)
  • Fulgi de cocos (cu cel puțin 60% grăsime)
  • 1-2 linguri unt de arahide natural
  • Fructe congelate/proaspete (eu folosesc cel mai des rezervele din congelator: afine sau căpșuni)
  • 450 ml apă/lapte vegetal
  • 1-2 linguri unt de cocos (pe acesta îl adaug la final, când scot vasul din cuptor)
  • Cremă de fistic (o adaug doar în porțiile adulților, în momentul servirii)

🍒Mod de preparare:

După ce adaug ingredientele în vas, omogenizez și apoi introduc vasul în cuptorul încins, pentru aproximativ 25 de minute, la 200° C, pe funcția căldură sus-jos. 

A doua variantă de mic dejun este reprezentată de clătite, pe care le pregătesc de seara, astfel încât dimineața să nu fiu pe grabă.

Există cineva care ar refuza o clătită, două, trei? 🙈
Vă las mai jos ingredientele necesare pentru aproximativ 20 de bucăți.

Clătite de post

🍒Ingrediente:

  • 600 g făină tip 650
  • 20 g praf de copt bio
  • 30 g carob (pudră de roșcove)
  • Scorțișoară Ceylon (după gust)
  • 1260 ml sifon/apă minerală
  • Topping (la alegere)*

*Pentru adulți am folosit cremă de ciocolată și crema de fistic Sanovita, iar pentru cei mici “ciocolata bebelușului”, pregătită din piure de banană, piure de avocado și carob.

🍒Mod de preparare:

Pentru cele mai bune rezultate, utilizați o tigaie specială pentru clătite și coaceți aluatul 1-2 minute pe fiecare parte. 

 

A treia variantă este reprezentată de budinca de chia. Pe blog găsiți mai multe combinații preferate. Pentru a ajunge la ele apăsați aici.

Budincă de chia

🍒Ingrediente:

*cantități pentru 4-5 porții 

🍒Mod de preparare:

Pentru a pregăti budinca de chia, pun semințele la hidratat cu o seară înainte. 

A doua zi, dimineață, pasez bananele cu o furculiță și amestec toate ingredientele menționate. 

Omogenizez bine compoziția, montez, decorez cu fructe proaspete și servim cu poftă. 

Ai regăsit printre aceste variante una preferată? Care este aceea? 

Lasă-ne și tu în comentarii cel puțin 3 idei de mic dejun vegan. 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*