3 idei de mic dejun vegan

3 idei de mic dejun vegan, potrivite chiar și pentru bebeluși

Sanovita ne-a provocat să luăm parte la campania demarată de ei în perioada Postului, intitulată #PostCuGust, așa că am decis să vă arătăm trei dintre preparatele care se regăsesc cel mai des în meniul nostru săptămânal. 

De cel puțin 2 ani pregătesc terciul de ovăz doar la cuptor. Este cea mai rapidă variantă și care necesită maxim 5 minute de “efort” din partea mea.

Folosesc un vas ceramic în care adaug ingredientele în ordinea de mai jos.

?Ingrediente:

*cantități pentru 3-4 porții

  • O banană bine coaptă (pasată cu furculița)
  • 100 g fulgi de ovăz (varianta la 1 kg; sunt mai mărunți și sunt preferații noștri)
  • Semințe de mac
  • Scorțișoară Ceylon
  • 1-2 linguri carob (pudră de roșcove)
  • Fulgi de cocos (cu cel puțin 60% grăsime)
  • 1-2 linguri unt de arahide natural
  • Fructe congelate/proaspete (eu folosesc cel mai des rezervele din congelator: afine sau căpșuni)
  • 450 ml apă/lapte vegetal
  • 1-2 linguri unt de cocos (pe acesta îl adaug la final, când scot vasul din cuptor)
  • Cremă de fistic (o adaug doar în porțiile adulților, în momentul servirii)

?Mod de preparare:

După ce adaug ingredientele în vas, omogenizez și apoi introduc vasul în cuptorul încins, pentru aproximativ 25 de minute, la 200° C, pe funcția căldură sus-jos. 

A doua variantă de mic dejun este reprezentată de clătite, pe care le pregătesc de seara, astfel încât dimineața să nu fiu pe grabă.

Există cineva care ar refuza o clătită, două, trei? ?
Vă las mai jos ingredientele necesare pentru aproximativ 20 de bucăți.

Clătite de post

?Ingrediente:

  • 600 g făină tip 650
  • 20 g praf de copt bio
  • 30 g carob (pudră de roșcove)
  • Scorțișoară Ceylon (după gust)
  • 1260 ml sifon/apă minerală
  • Topping (la alegere)*

*Pentru adulți am folosit cremă de ciocolată și crema de fistic Sanovita, iar pentru cei mici “ciocolata bebelușului”, pregătită din piure de banană, piure de avocado și carob.

?Mod de preparare:

Pentru cele mai bune rezultate, utilizați o tigaie specială pentru clătite și coaceți aluatul 1-2 minute pe fiecare parte. 

 

A treia variantă este reprezentată de budinca de chia. Pe blog găsiți mai multe combinații preferate. Pentru a ajunge la ele apăsați aici.

Budincă de chia

?Ingrediente:

*cantități pentru 4-5 porții 

?Mod de preparare:

Pentru a pregăti budinca de chia, pun semințele la hidratat cu o seară înainte. 

A doua zi, dimineață, pasez bananele cu o furculiță și amestec toate ingredientele menționate. 

Omogenizez bine compoziția, montez, decorez cu fructe proaspete și servim cu poftă. 

Ai regăsit printre aceste variante una preferată? Care este aceea? 

Lasă-ne și tu în comentarii cel puțin 3 idei de mic dejun vegan. 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura ?

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*