Aripioare glazurate
În unele week-end-uri iau pauză de la gătit…
Mă rog, vorba vine, că nu pot să nu fac și eu câte ceva.
Ce vreau să spun, de fapt, este că uneori îl las pe soț să ne răsfețe.
Printre specialitățile lui se numără și aceste aripioare glazurate, tare delicioase.
Ultima dată au apucat să intre și la shooting, așa că m-am gândit să vă împărtășeșc și vouă rețeta.
Aripioare glazurate
🍒Ingrediente:
- 20 aripi de pui
*Marinadă
- 3 linguri ulei de masline
- Boia dulce/picantă
- Turmeric
- 4 căței de usturoi
- O portocală mare
*Glazură (pentru cei mici se renunță la glazurare)
- Sos de soia
- O linguriță zahăr brut
- Apă
- Condimente (Piri-Piri)
- Semințe de susan
🍒Mod de preparare:
Se spală aripioarele, se usucă cu ajutorul unor prosoape de bucătărie, de unică folosință și se taie vârfurile.
Se ung aripioarele, se condimentează și se pun în sucul rezultat din stoarcerea portocalei, împreună cu cățeii de usturoi zdrobiți.
Se lasă la marinat peste noapte.
A doua zi se scot aripile din frigider și se lasă circa 30 de minute la temperatura camerei.
Se așază în tavă și se introduc în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit (170°-180°) circa o ora, apoi se crește temperatura (circa 220°) până se rumenesc și sunt gătite complet.
La final se transferă într-o tigaie în care a fost pus amestecul pentru glazurare.
Se omogenizează bine și se mai lasă câteva minute pentru a se întrepătrunde aromele.
Pentru cei mici, se renunță la glazură.
Noi le-am servit cu salată verde și roșii. Vouă vă plac aripioarele?
Cum le pregătiți?
Dacă vreți să aveți un weekend de pomină, vă recomand, pe lângă aceste aripioare și baghrir, clătitele marocane, super pufoase și aerate, pe care le puteți găsi 👉 aici.
Revenim curând cu marele concurs realizat în colaborare cu Sano Vita și Bosch, despre care vă spuneam 👉 aici.
Nu ratați postările de pe paginile noastre de 👉 Facebook și 👉 Instagram.
Weekend minunat ❣️