Banana bread de post

Vin către voi cu o nouă rețetă de banana bread de post. 

Nu conține zahăr adăugat și este, evident, fără ouă și fără lactate, super rapidă și simplă, cu ingrediente la îndemâna oricui.

Este perfectă mai ales în situațiile în care vreți să salvați niște banane foarte coapte.

Ah, iar pentru pregătirea compoziției aveți nevoie doar de un bol și o furculiță.

Vă surâde ideea?

Nu uitați să reveniți cu feedback după ce testați rețeta! Sunt convinsă că vă va cuceri și pe voi!

🍒Ingrediente:

*Opțional

🍒Mod de preparare:

Într-un bol se adaugă bananele decojite, care se pasează cu ajutorul unei furculițe. 

Se toarnă peste ele uleiul, iar după omogenizare se adaugă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara Ceylon și sau vanilia. Eu prefer ambele arome, așa că le folosesc pe amândouă. Dacă pregătiți preparatul pentru adulți și doriți să fie mai dulce, tot în această etapă puteți adăuga și 60 g de zahăr pudră. 

Se omogenizează compoziția, cu ajutorul furculiței, apoi se toarnă într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. 

Se presară, la alegere, diverse fructe uscate sau nucifere. Eu optez cel mai des pentru fistic crud și fulgi de migdale. 

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru 50-55 de minute, la 180° C, pe funcția căldură sus-jos. 

După coacere se lasă în formă 2-3 minute, apoi se scoate și se așază pe un grătar metalic, unde se lasă până se răcește complet.

Devine mai fermă după răcire.

Deși are o textură mai umedă, datorată prezenței bananelor, este extrem de pufoasă. V-am atașat mai jos o altă variantă de banana bread vegană care este adecvată și persoanelor cu intoleranță la gluten. Click aici 👇

Banana bread

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*