Știu că ați așteptat cu sufletul la gură această rețetă de banana bread vegană, pe care v-am lăudat-o în cursul zilei de astăzi, așa că am făcut tot posibilul să finalizez detaliile.
Ce trebuie să faceți voi acum?
Să o testați și să reveniți neapărat cu feedback, să nu vină laudele doar din partea noastră.
Lăsând gluma la o parte, această banana bread este de departe cea mai reușită variantă din punctul nostru de vedere.
Este pufoasă, aerată, foarte puțin umedă, deși conține banane, este fără zahăr adăugat, fără lactate, fără ouă și chiar fără gluten.
În cazul unei intoleranțe la gluten, aveți grijă să optați pentru o variantă de fulgi de ovăz necontaminată. Pentru praful de copt, v-am lăsat link direct către o variantă fără gluten, pe care o puteți găsi pe Vegis.ro.
Ingrediente:
- 200 g fulgi de ovăz
- 5 g praf de copt bio
- ¼ linguriță bicarbonat de sodiu (stins cu zeamă de lămâie)
- Extract de vanilie
- 375 g piure de banane
- 75 ml ulei de cocos
*Extra
- nuci pecan (în caz de alergie, se omit sau se înlocuiesc)
- unt de cocos (topping)
Mod de preparare:
Am pasat bine bananele cu furculița, apoi am adăugat ingredientele umede.
Dacă vreți să nu simțiți lipsa zahărului, folosiți banane bine coapte.
După omogenizare am adăugat treptat făina de ovăz amestecată în prealabil cu praful de copt.
Pentru a obține făina de ovăz am măcinat fin fulgii de ovăz cu ajutorul unei râșnițe pentru cafea.
Dacă optați și pentru nucile pecan, adăugați-le la final (mărunțite cu cuțitul sau râșnite) și integrați-le ușor în compoziție.
Compoziția se toarnă în tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și se coace la foc potrivit (circa 170° C), circa 25 minute.
Durata de coacere depinde și de dimensiunea tăvii folosite.
Eu coc compoziția și în tavă de chec, dar și în tavă cu forme de mini prăjituri dreptunghiulare, după cum puteți observa în fotografii și coacerea durează doar 20 de minute în cazul formelor mini.
Urmăriți ca suprafața să devină aurie.
După răcire, noi am servit banana bread cu unt de cocos tartinabil. Preferatul nostru îl găsiți aici.
Spor la prăjiturit și… nu uitați, reveniți cu feedback!
Vă invit să ne urmăriți și pe contul de Instagram, unde puteți urmări un video cu modalitatea de realizare a acestui preparat, dar și alte idei delicioase.
Urmează o prăjitură baby friendly cu făină de cocos, potrivită și piticilor cu alergie la lactate.
One Comment