Cremă de banane – Banana Custard

La noi, bananele nu lipsesc, de altfel, nici celelalte fructe. Uneori se coc prea tare și atunci le folosim în diverse preparate. Azi a venit rândul unui nou preparat pe care americanii îl numesc Banana Custard – Cremă de banane. Se realizează foarte simplu, din doar 3 ingrediente (lapte de cocos, banane, ouă) și este foarte delicios. Am adus câteva îmbunătățiri, în funcție de preferințele noastre.

🍒Ingrediente:

  • 3 banane mici, coapte bine (ale noastre au fost foarte coapte și desertul a ieșit chiar dulce)
  • 3 ouă
  • 250 ml lapte (am folosit de vacă, dar iese și cu lapte vegetal, în caz de aplv)
  • O mână de afine congelate
  • O mână de nuci măcinate
  • Semințe de pin (măcinate împreună cu nuca)
  • O lingură de carob
  • Fulgi de cocos
  • Smochine proaspete (pentru decor)

🍒Mod de preparare:


Bananele, ouăle întregi, laptele și afinele le-am pus într-un blender și le-am mixat până s-au transformat într-o compoziție lichidă și fină. Am adăugat apoi restul ingredientelor și după omogenizare am turnat rezultatul în forme pe care le-am așezat într-o tavă cu apă cât să le acopere până la jumătate, întrucât astfel de creme se gătesc la bain-marie.

Am introdus tava în cuptor și am copt la foc mare (in jur de 190° C), circa 35 de minute. Când considerați că e gata, scoateți tava și lăsați la răcit în tava cu apă. După răcire se pot introduce formele la frigider.

Textura și gustul sunt foarte asemănătoare cu cele ale cremei de zahăr ars, dar această variantă este foarte potrivită atât celor mici, cât și celor care au renunțat la zahăr sau consumă mai puțin.

Pe noi ne-a încântat foarte tare acest desert internațional, însă poate suntem subiectivi, așa că așteptăm impresiile voastre, dacă încercați. Noi sigur vom mai reface această delicioasă cremă de banane!

 

2 Comments

  1. Să-nțeleg că după ce le scot din cuptor le las in tava cu apa la răcit și dupaia le bag in forma la frigider și abia după aceea ies din forme așa frumos ?

     

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*