Pentru că ne place foarte mult compoziția utilizată pentru mini negrese, de data aceasta am făcut mici modificări și am obținut niște “Barni” de casă – ursuleți pufoși și super delicioși. Că sunt varianta mult mai sănătoasă a celor din comerț nu vă mai spun, că vă veți convinge singuri.
“Barni” de casă – ursuleți pufoși
Ingrediente:
- 1 ou (55 g fără coajă)
- 50 g miere (opțional, după 1 an) – se poate înlocui cu o banană mică, bine coaptă
- 50 ml ulei
- 50 ml lapte animal/vegetal
- 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
- 120 g făină tip 650
- 5 g praf de copt bio
- 2-3 g turmeric pudră
- 30 g fulgi de cocos bio
Extra:
- o lingură mix de semințe râșnite
Mod de preparare:
După cântărire, am amestecat toate ingredientele uscate într-un bol.
În alt bol am adăugat ingredientele lichide, iar după omogenizare am încorporat ingredientele uscate.
A rezultat o compoziție densă.
Am pus compoziția în tava metalică cu cavități sub formă de ursuleți, iar deasupra am presărat semințele râșnite.
I-am copt în cuptorul încins timp de 20 minute, la foc potrivit.
La final i-am lăsat la răcit în tavă, desprinzându-i după răcire.
Dacă alegeți să coaceți compoziția în forme de brioșe se va mări și timpul de coacere, în funcție de mărimea formelor și gradul de umplere.
La alegere, ursuleții se pot umple, cu ajutorul unei seringi de cofetărie, cu crema preferată.
Noi vom încerca să-i umplem data viitoare cu ciocolata bebelușului.
Spun data viitoare căci acum au dispărut ca prin minune. Noroc că au apucat ședința foto, dar după cum se poate observa au fost atacați imediat.
2 Comments