Batoane ciocolatoase cu amaranth
De fiecare dată când gătesc amaranth, prefer să pregătesc o cantitate mai mare, pe care să o folosesc apoi în mai multe preparate.
De data aceasta am hidratat și gătit o pungă de 350 de g, din care au rezultat 550 de grame de amaranth gătit.
Zilele următoare vă scriu și rețeta prăjiturii cremoase gătite cu restul de 250 de g.
Batoane ciocolatoase cu amaranth
?Ingrediente:
- 300 g amaranth fiert în apă, rece (cântărit după gătire)
- 130 g măr ras (cu tot cu zeamă)
- 100 g piure de banane
- 60 g unt de arahide nesărat
- 55 g făină de ovăz (din fulgi râșniți în casă; în caz de intoleranță la gluten se folosesc fulgi fără gluten)
- 10 g carob (pudră de roșcove)
- 20 g fulgi de cocos bio
- 5 g scorțișoară Ceylon
?Mod de preparare:
Am spălat bine amaranth-ul, cu ajutorul unei site dese și l-am pus la hidratat în apă cu zeamă de lămâie, timp de 24 de h, în frigider.
Înainte de gătire l-am spălat din nou foarte bine și l-am pus la fiert într-o cantitate mai mare de apă.
Întrucât nu l-am fiert în lapte nu am respectat proporția, ca în cazul budincii de amaranth.
Când a fost gata, am scurs apa în exces, cu ajutorul aceleași site dese și l-am lăsat la răcit.
În general, îl gătesc a doua zi după fierbere, când are o textură mai fermă.
Într-un vas încăpător am adăugat toate ingredientele, în ordinea menționată și am omogenizat compoziția cu ajutorul unei spatule din silicon.
Am pus amestecul rezultat în tavă, pe hârtie de copt și i-am dat o formă dreptunghiulară.
Am tăiat deja batoanele, înainte de a introduce tava în cuptor, pentru a le porționa mai ușor după coacere.
Am introdus tava pentru 20 de minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.
Batoanele se lasă la răcit, iar după răcire devin chiar mai ferme.
Sunt numai bune de ținut în mânuțe ?
Cireșel a devorat aproape 1 baton îndată ce le-a observat a doua zi ?
Vă recomandăm să încercați și budinca de amaranth, menționată mai sus, dar și delicioasele pancakes cu amaranth.
Revenim curând și cu prăjitura cremoasă cu amaranth ❣️