Batoane cu caramel

Unt de calitate, ciocolată, lapte condensat, migdale și biscuiți transformate în batoane cu caramel.

Ce și-ar putea dori mai mult un împătimit al dulciurilor?

În această perioadă am testat, prin intermediul BUZZStore, produsele din gama bio Covalact de țară, iar untul cu 80% grăsime a fost fix ceea ce îmi trebuia în această rețetă.

În gama bio se mai regăsesc și alte produse precum: iaurtul, brânzica de casă, sana, chefirul, laptele și telemeaua de vacă.

Le-am testat pe toate și vi le recomandăm cu drag, căci au gust foarte bun și ingrediente de calitate.

Toate preparatele în care le-am folosit le puteți găsi pe paginile noastre de pe canalele de socializare.

Revenind la batoane, deși le pregătesc de mult timp, căci ne plac tare și e bine să avem mereu rezerve în congelator, abia acum am reușit să și filmez procesul.

?Ingrediente:

  • 50 g unt cu 82% grăsime
  • 180 g ciocolată cu lapte
  • 400 g lapte condensat
  • 100 g biscuiți cu unt
  • 150 g migdale

Opțional:

  • Fulgi de cocos (pentru tăvălit batoanele)

?Mod de preparare:

Modul de preparare nu este deloc complicat, însă puteți viziona modalitatea de realizare în clipul de mai jos.

Pentru început am “prăjit” puțin migdalele tocate grosier cu ajutorul unui cuțit.

Ulterior am adăugat într-o tigaie încinsă untul, bucățile de ciocolată și laptele condensat.

După ce am omogenizat compoziția am adăugat bucățile de biscuiți și migdalele.

Am amestecat bine, apoi am turnat compoziția în două tăvi ceramice tapetate cu folie alimentară.

Puteți folosi chiar și hârtie de copt pentru a scoate mai ușor compoziția din forme.

Am transferat tăvile în congelator unde le-am lăsat peste noapte.

După răcirea completă, feliez batoanele, le învelesc individual în hârtie de copt și le depozitez în congelator, în pungi cu fermoar.

Se scot la nevoie și se savurează.

Sper să le încercați și voi, să vă convingeți cât sunt de bune!

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*