Batoane cu scorțișoară și cremă de banane

Batoane cu scorțișoară și cremă de banane

Fix când drojdia e la mare căutare, m-am gândit și eu să studiez mai bine o carte tare dragă mie, despre care puteți citi în articolul de 👉 aici.
Abia aștept să realizez și alte preparate, dar am ales de data aceasta unul care mi-a făcut poftă numai văzând imaginile.
Este vorba despre niște batoane umplute cu cremă de vanilie.
Eu am ales să le umplu cu o cremă de banane, baby friendly, pe care o folosesc și la cozonacul pufos.
De asemenea, am modificat puțin și aluatul, astfel încât să poată fi consumat fără probleme și de către cei mici.

Batoane cu scorțișoară și cremă de banane

🍒Ingrediente:


*Aluat

  • 600 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 300 ml lapte cu 3,8% grăsime, călduț
  • 2 ouă

*Umplutură

  • 5 banane mari, bine coapte
  • Scorțișoară Ceylon
  • 100 g unt de arahide nesărat
  • O lingură carob (pudră de roșcove)
  • 50 g fulgi de cocos bio

*Extra

  • 2-3 gălbenușuri (pentru uns înainte de copt)
  • 100 g unt nesărat (pentru uns imediat după copt)
  • Zahăr brut
  • Scorțișoară Ceylon


🍒Mod de preparare:


Pentru aluat am pus toate ingredientele în bolul mare al mixerului Kitchenaid, pe care l-am lăsat să-și facă treaba circa 10 minute.
După ce a frământat aluatul, l-am lăsat la dospit în bol până și-a dublat volumul.
După această etapă am împărțit aluatul în 12 bile pe care le-am mai lăsat la dospit încă vreo oră.
Sunt necesare doar încă vreo 10 minute de dospire după ce formați bilele, însă eu am avut altceva de făcut.
Am întins fiecare bilă, dându-i o formă ovală, după cum veți vedea în imaginea redată din carte, căci eu nu am mai apucat să fac poze și în timpul realizării batoanelor.
Am pus umplutura în mijloc, am adus partea netăiată peste umplutură, am sigilat și apoi am adus și partea decupată.
Am pus batoanele în 2 tăvi acoperite cu foaie de copt și după ce au mai stat la dospit circa 30 de minute, le-am uns cu gălbenuș de ou și le-am introdus în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 20-25 de minute.
Când au fost gata, le-am uns pe toate cu untul topit, iar pe ale noastre le-am trecut și prin amestecul format din zahăr brut și scorțișoară Ceylon.
Gustul a fost tare asemănător cu cel al unui kurtos.
Abia așteptăm să încercați și voi și să ne dați de veste!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*