Batoane proteice

Atunci când erupția dentară ne dă bătăi de cap, încerc să pregătesc variante de gustări cu care știu că nu am cum să dau greș. Așa se-ntâmplă și în cazul acestor batoane proteice. 

Întotdeauna avem la dispoziție și fructe proaspete, dar uneori le refuză și atunci aceste batoane sunt de mare ajutor. Ele sunt foarte ușor de transportat și servit chiar și în cazul plimbărilor, așa că se regăsesc des pe listă în diverse combinații. 

?Ingrediente:

3 banane bine coapte (225 g fără coajă)
200 g Musli Creativ SanoVita*
50 g nuci măcinate
200 g fructe congelate (150 g vișine și 50 g căpșuni)
50 ml ulei de cocos ecologic
*Produsul SanoVita conține: fulgi de cereale integrale (grâu, ovăz, secară, orz), tărâțe de ovăz, mini migdale**, semințe (floarea soarelui, dovleac, susan, in), fulgi de cocos.
**Pentru ca preparatul să poată fi gestionat și de către cei mici recomand măcinarea mini migdalelor.

?Mod de preparare:


Am pasat bananele grosier, am adăugat amestecul Musli, nucile măcinate, uleiul de cocos și fructele congelate*** transformate în pastă cu ajutorul unui robot cu lamă S. Am omogenizat compoziția cu ajutorul unei spatule de silicon, apoi am așezat-o într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Am porționat batoanele și am introdus tava în cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute, la foc potrivit. La final batoanele se lasă la răcit în tavă, întrucât sunt foarte moi atunci când sunt fierbinți și riscați să le rupeți. Noi le-am servit ca gustare, dar sunt potrivite și pentru micul dejun alături de alte fructe sau cu iaurt/kefir/sana.

***Fructele se transformă în pastă în stare congelată.

batoane proteice

sectionare inainte de coacere
sectionare inainte de coacere
omogenizare ingrediente
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*