Batoane vegane cu cocos, fără coacere

Zilele caniculare din ultima perioadă ne fac să găsim cât mai multe variante de preparate rapide și mai ales care să nu implice folosirea aragazului sau a cuptorului. Așa s-au născut și aceste batoane vegane cu cocos, fără coacere și fără zahăr adăugat. Au făcut furori și singurul lucru pe care îl regret este că nu am făcut mai multe.

Batoane vegane cu cocos, fără coacere

?Ingrediente:

Glazură 

Extra (opționale):

*pentru a vedea exact produsele folosite de mine apăsați pe denumirile scrise cu albastru 

Toate produsele utilizate, cu excepția caramelului, le puteți găsi pe site-ul Planteea, care oferă și comunității noastre posibilitatea de a câștiga 2 pachete cu bunătăți marca Sanovita și Solaris. Vă puteți înscrie atât pe pagina de Facebook, cât și pe cea de Instagram. Pentru a ajunge direct la postările de concurs apăsați pe denumirile rețelelor de socializare scrise mai sus cu albastru. 

?Mod de preparare:

Procedeul de realizare este unul foarte simplu. Durează mai mult, întrucât e nevoie să introducem batoanele la congelator după fiecare etapă, însă vă asigur că merită.

Într-un bol încăpător am adăugat fulgii de cocos, untul de cocos și laptele de cocos.

Am omogenizat compoziția cu ajutorul unei spatule și apoi am format batoanele cu ajutorul mâinilor.

Alegeți forma și dimensiunea în funcție de preferințe. Eu am ales să le dau o formă asemănătoare batoanelor Bounty și am obținut 10 batoane de câte 37 de g fiecare.

Am așezat batoanele pe hârtie de copt și le-am introdus la congelator pentru câteva ore.

După ce s-au întărit am adăugat deasupra câte o lingură de caramel făcut în casă. Dacă alegeți să oferiți aceste batoane și celor mici, în funcție de vârsta lor, îl puteți omite sau îl puteți înlocui cu gem sau dulceață cum am procedat eu cu 2 dintre batoane.

Am introdus din nou batoanele în congelator, iar după ce s-au întărit și cele 2 topping-uri am trecut batoanele prin ciocolată vegană topită pe baie de aburi. Pentru a obține o consistență mai lichidă am adăugat și puțin ulei de cocos în ciocolata topită. 

Am așezat batoanele pe hârtie de copt, am pus deasupra fistic copt și merișoare și le-am introdus în congelator pentru ultima dată.

Le puteți servi imediat după răcire sau le puteți lăsa circa 5 minute la temperatura camerei, după ce le scoateți. Sper să le încercați pentru a vă convinge cât sunt de bune! Nu uitați să vă înscrieți la concurs pentru a avea șansa de a câștiga unul dintre cele 2 pachete cu bunătăți oferite de către Planteea

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*