Biscuiți cu brânză, nuci și migdale

Pentru că ne plac foarte mult biscuiții făcuți în casă și pentru că în această perioadă întâmpin tot mai des refuz din cauza erupției dentare, printre puținele preparate pe care Cireșel le mai cere singur se regăsesc și biscuiții. Când apare pofta/foamea începe să cânte prin casă “biu, biu” ?

Pentru a avea însă variante cât mai nutritive m-am gândit să pornesc de la cei mai iubiți biscuiți și să adaug și alte ingrediente nutritive. Am început cu biscuiții populari , cărora le-am adus câteva îmbunătățiri și am ajuns la acești biscuiți cu brânză, nuci și migdale. Prima variantă rămâne perfectă pentru salam de biscuiți sau cheesecake. ?

Noua variantă cu siguranță vă va încânta și pe voi, dar așteptăm feedback să ne confirmați această bănuială.

Biscuiți cu brânză, nuci și migdale

?Ingrediente:

  • 200 g făină tip 650
  • 15 g carob (pudră de roșcove)
  • 1 ou întreg (55 g fără coajă)
  • 50 g brânză proaspătă de casă
  • 50 g nuci și migdale măcinate*
  • 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 50 g unt nesărat cu 80% grăsime (topit și răcit)
  • Chimen măcinat (opțional)

* Nucile și migdalele au fost hidratate și coapte în cuptor, la foc mic, înainte de măcinare. 

?Mod de preparare:

Am amestecat toate ingredientele menționate cu ajutorul unei spatule de silicon, cât să le omogenizez, apoi am frământat cu mâna până am obținut un aluat moale, pe care l-am lăsat la odihnit circa 5 minute.

Am întins aluatul pe blatul bine înfăinat. Puteți pune făină și deasupra bucății de aluat pentru a nu se lipi de sucitor când întindeți foaia, însă nu mai adăugați făină în aluat. Grosimea foii se stabilește în funcție de preferințe, însă țineți cont că biscuiții se mai umflă și în timpul coacerii. Eu am ales o grosime medie, după cum se poate observa în ultima fotografie.

Am decupat biscuiții cu ajutorul unei forme metalice trecută de fiecare dată prin făină. Am așezat biscuiții în tavă și am introdus tava la cuptor.

Am copt 15-17 minute, la foc potrivit (170°~180°), în cuptorul preîncălzit.

La final am acoperit biscuiții cu un prosop curat de bucătărie și i-am lăsat așa până s-au răcit. Textura acestor noi biscuiți este una moale și foarte pufoasă. Abia așteptăm să-i încercați și voi ?

biscuiti cu branza, nuci si migdale
biscuiti cu branza, nuci si migdale 2
biscuiti cu branza, nuci si migdale 3
biscuiti cu branza, nuci si migdale 4
sectiune biscuiti cu branza, nuci si migdale
sectiune - biscuiti cu branza, nuci si migdale
biscuiti cu branza, nuci si migdale
decupare forme biscuiti cu branza, nuci si migdale
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*