Biscuiți cu cocos și afine

După cum vă spuneam acum ceva timp, oricât de multe rețete de biscuiți am adunat în colecție, tot e loc de altele noi. De data aceasta am finalizat rețeta unor biscuiți cu cocos și afine, care se afla de ceva vreme în draft, alături de multe alte preparate, ale căror rețete așteaptă cuminți să fie publicate. 

Este o rețetă simplă, care nu necesită multă pregătire și care poate fi modificată cu ușurință, în funcție de preferințele voastre. 

De exemplu, iaurtul se poate înlocui cu smântână grasă. 

În caz de alergie la ouă se poate renunța la acestea, întrucât bananele le înlocuiesc cu succes. În cazul acestei înlocuiri, însă, se mai scade din cantitatea de făină.

Cantitățile menționate sunt pentru 2 tăvi mari de aragaz. Prin urmare, dacă aveți mai puțini “clienți”, le puteți înjumătăți, pentru a coace o singură tură de biscuiți. 

Biscuiți cu cocos și afine

🍒Ingrediente:

  • 300 g făină tip 650
  • 10 praf de copt bio
  • 50 fulgi de cocos bio
  • 4 banane (270 g – cântărite fără coajă)
  • 4 ouă (230 g – cântărite fără coajă)
  • 50 g nucă măcinată
  • 300 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • Afine congelate


🍒Mod de preparare:

Am amestecat toate ingredientele uscate într-un vas încăpător.

Peste ele am adăugat ouăle bătute cu iaurtul grecesc și bananele pasate cu furculița.

Am omogenizat compoziția și am pus biscuiții în tavă cu ajutorul unei linguri.

Deasupra fiecărui biscuite am pus 3-4 boabe de afine congelate.

Am copt biscuiții circa 20 de minute, la foc potrivit.

Dacă piticii voștri nu sunt fani afine, le puteți înlocui cu alte fructe.

Eu am lăsat și fără afine, special pentru Cireșel, care deși este fan înfocat afine, în stare proaspătă, nu le acceptă în biscuiți, brioșe sau altele de genul. 🙈

După coacere, biscuiții se lasă câteva minute la răcit în tavă, apoi se transferă pe un grătar sau platou.

Nu uitați, dacă încercați rețetele propuse de către noi, vă așteptăm să reveniți cu feedback! 🤗

Biscuiți pentru toate gusturile puteți găsi apăsând 👉 aici.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*