Par chiftele, dar nu sunt. ? Sunt cei mai moi și aromați biscuiți cu cocos și măr, iar eu sunt foarte mândrã de o nouã reușitã personalã. ? Trebuie să-i încercați! ?
Biscuiți cu cocos și măr (varianta 1)
?Ingrediente:
- 2 ouă (100 g fără coajă)
- 2 mere (de preferat roșii; 300 g piure, cu tot cu zeamã)
- 100 g unt nesărat, cu 80% grăsime
- 100 g fulgi cocos
- 150 g făină tip 550/650
- 50 g nucă măcinată
- Scorțișoară Ceylon
?Mod de preparare:
Se rad fin merele și se păstrează cu tot cu zeamă. Se adaugă peste ele nuca măcinată, fulgii de cocos și puțină scorțișoară. Se bat ouăle cu telul, iar apoi se rade fin, peste ele, untul. Se omogenizează compoziția, după care se adaugă merele. Făina se încorporează ușor. Se formează biscuiții cu lingura (întrucât compoziția e relativ moale, nu se poate modela cu mâinile) și se așază în tava acoperită cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 20 de minute (sau până se rumenesc ușor). ???
Later edit:
Dacă tot a fost la mare căutare în aceste zile rețeta biscuiților cu cocos, improvizați acum mai bine de jumătate de an, azi am refăcut și noi biscuiții, cu mici modificări după cum urmează: ?
Biscuiți cu cocos și măr (varianta 2)
?Ingrediente:
- 2 ouă (100 g fără coajă)
- 2 mere roșii rase fin (300 g piure cu tot cu zeamă)
- 100 g unt nesărat ras, cu 80% grăsime
- 100 g fulgi cocos
- 150 g fulgi de orz (măcinați sub formă de făină)
- 50 g nucă măcinată
- Scorțișoară Ceylon
?Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele cu o spatulă și se formează biscuiții cu palmele umede. Se așază în tava acoperită cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 20 de minute (sau până se rumenesc ușor). Au fost la fel de apreciați ca și prima variantă, cu făină de grâu. ???
Mai multe rețete de biscuiți, găsiți aici.