biscuiti cu migdale

Biscuiți cu migdale

Cum aveam în frigider câteva albușuri strânse, gândul mi-a fugit la niște pricomigdale, însă cum nu puteam folosi zahăr, am făcut niște delicioși biscuiți cu migdale.
De data aceasta eu am folosit miere pentru îndulcit, dar sigur ies delicioși și cu piure de banană.
Caju-ul poate fi înlocuit și cu alte nucifere preferate, iar semințele de chia pot fi omise, însă eu am preferat să fac biscuiții și mai nutritivi.
Din cantitățile de mai jos au ieșit circa 30 de mini biscuiți, care au dispărut mult mai repede decât i-am pregătit. Și țineți cont că se pregătesc rapiiid. ?

Biscuiți cu migdale

?Ingrediente:

  • 125 g albușuri
  • 100 g migdale măcinate (hidratate și coapte după decojire)
  • 50 g caju măcinat (hidratat și copt)
  • 50 g miere (opțional, după 1 an)
  • 40 g făină tip 650
  • O linguriță scorțișoară Ceylon
  • 5 g semințe de chia râșnite


?Mod de preparare:


Am măcinat migdalele și caju-ul în vasul robotului cu lamă S, apoi le-am adăugat peste albușurile amestecate cu mierea, împreună cu celelalte ingrediente.
Am omogenizat compoziția și am format biscuiții cu ajutorul unui poș cu vârf stelat, însă se pot forma și cu lingura, în lipsa acestuia.
Am copt biscuiții în cuptorul preîncălzit 15 minute, la 175°.
Se pot servi simpli, cu fructe proaspete sau alături de un derivat lactat. Cu greu te poți opri la 2-3. ?

O altã idee delicioasã de a utiliza albușurile rãmase de la anumite preparate poate fi negresa.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*