biscuiti cu nuci si dovleac

Biscuiți cu nuci și dovleac

Biscuiți cu dovleac și nuci… yummy ?
Pentru că este sezonul dovleacului și pentru că este preferatul meu am zis să mai încerc și alte preparate cu ajutorul acestuia.
Pe site puteți găsi deja o mini colecție de preparate cu dovleac, trebuie doar să introduceți DOVLEAC în bara de căutare sau să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook unde am reunit noi, pentru voi, toate aceste preparate.
De data aceasta am vrut ceva care să poată fi luat cu ușurință la pachet și totodată să fie nutritiv.
Am obținut niște biscuiți delicioși și foarte apreciați. Atât de apreciați că tura următoare am făcut porție dublă. ?
Eu am folosit nuci braziliene, pentru că nu mai aveam nuci românești gata hidratate, iar acestea nu necesită hidratare. Voi puteți folosi fie această variantă, fie alt tip de nuci preferate.

Biscuiți cu nuci și dovleac

?Ingrediente:

  • 250 g piure de dovleac plăcintar copt
  • 100 g piure de banană bine coaptă
  • 100 g nuci braziliene măcinate
  • 100 g fulgi de cocos bio
  • 5 g scorțișoară Ceylon
  • 10 g carob (pudră de roșcove)
  • 50 g unt de arahide Natural (Solaris


?Mod de preparare:


Într-un vas încăpător am adăugat mai întâi piureul de dovleac copt și piureul de banane, obținute prin pasarea cu ajutorul unei furculițe, iar apoi am pus și celelalte ingrediente.
Procesul nu este deloc unul complicat, mai ales dacă aveți dovleacul gata copt.
Se omogenizează rapid compoziția, se formează biscuiții cu mâna, se așază în tava acoperită cu hârtie de silicon/copt și se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru circa 20 de minute la foc potrivit.
La final, biscuiții se lasă la răcit, pe un grătar metalic. Ei devin mai fermi pe măsură ce se răcesc.
Se pot servi ca atare sau alături de un derivat lactat. Merg chiar alături de un delicios griș cu lapte, cum a fost cazul nostru.
Așteptăm vești de îndată ce îi încercați! ?

PS: Farfuria Leu, din bambus, despre care ne solicitați des informații, o găsiți, alături de multe alte minunății, pe site-ul Dodoli. ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*