biscuiti cu orz si fructe

Biscuiți cu orz și fructe

Deși încercăm muuuulte combinații când realizăm biscuiți cu cereale, toate trebuie să conțină neapărat fulgi de cocos, preferații noștri.
În general eu folosesc chipsuri de cocos bio, pe care le mărunțesc cu ajutorul robotului cu lamă S, întrucât, față de fulgii de cocos, mi se pare că chipsurile își păstrează mult mai pregnant aroma și mirosul de cocos. ?
De data aceasta am adăugat în prepararea acestor biscuiți cu cereale, pe lângă banane, mere și o pară foarte coapte, care nu aș fi vrut să se strice și să le irosim.

Biscuiți cu orz și fructe

?Ingrediente:


*cantități pentru 2 tăvi de aragaz (32 biscuiți)

  • 3 banane bine coapte (340 g piure)
  • 2 mere roșii (285 g piure de mere, cu tot cu zeamă
  • O pară (150 g piure, cu tot cu zeamă)
  • 50 g nuci măcinate
  • 50 g mix măcinat de semințe (floarea soarelui, in, dovleac)
  • 50 g chipsuri de cocos bio (măcinate)
  • 200 g fulgi de orz mărunțiți la blender
  • Scorțișoară Ceylon

?Mod de preparare:


Am pasat bananele cu furculița, am ras merele și para și le-am adăugat peste banane, cu tot cu zeamă. După ce am omogenizat amestecul de fructe am adăugat toate celelalte ingrediente menționate. Am omogenizat din nou și am lăsat compoziția câteva minute la odihnit, timp în care am pregătit tăvile pentru copt.
Chiar dacă amestecul poate părea mai “lichid”, după câteva minute, fulgii de orz absorb toată zeama și compoziția poate fi așezată cu ușurință în tavă, sub formă de biscuiți. Eu prefer să le dau o formă rotundă acestor biscuiți, cu o grosime medie. Compoziția poate fi porționată însă și sub formă de batoane.
După porționare am introdus tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 25 de minute. Dacă alegeți să formați biscuiții mai subțiri, supravegheați îndeaproape coacerea, pentru a nu-i arde, căci se coc foarte repede. Când sunt gata se lasă la răcit în tavă, pentru a căpăta fermitate și pentru a nu se rupe. Eu îi acopăr câteva minute cu un prosop curat de bucătărie, iar (dacă mai rămân ?) îi păstrez la temperatura camerei, în cutie ermetică.
Sunt o variantă excelentă și pentru a fi luați la pachet, în cazul plimbărilor. Sunt ușor de gestionat de către cei mici, atât din punct de vedere al formei, cât și al texturii. Nouă ne plac foarte mult și de fiecare dată fac porție dublă, după cum se poate observa, însă voi puteți înjumătăți cantitățile. Eu una nu v-aș sugera acest lucru. ? O altă variantă delicioasă de biscuiți găsiți aici.

biscuiti cu orz si fructe
biscuiti cu orz si fructe
forma biscuite
sectiune
manuta nerabdatoare
inainte de coacere
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*