Biscuiți cu unt și fistic (Cookies)

Am zis că rezolv o treabă azi, să aibă Cireșel de ronțăit câteva zile, pe lângă gustările de fructe… După ce l-am adormit, m-am pus pe combinat ingrediente 😂 Rezultatul a ieșit peste așteptări, drept urmare amânăm prânzul pentru mai încolo, căci mirosul de biscuiți m-a dat de gol și nu am putut ascunde nimic de nasul fin al lui Cireșel 😅😂 Dilema este…. Ce mai ronțăim mâine?

🍒Ingrediente:

  • 140 g unt nesărat, cu 80% grăsime (foarte moale)
  • 140 g banane (fără coajă, pasate grosier)
  • 2 ouă mari (110 g fără coajă)
  • 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 4 g bicarbonat de sodiu
  • Scorțișoară Ceylon (o linguriță)
  • Carob (pudră de roșcove – o linguriță)
  • 140 g făină tip 650
  • Fistic măcinat (presărat deasupra biscuiților înainte de coacere)

🍒Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele în ordinea indicată, se așază biscuiți cu lingura în tavă (lăsând spațiu generos, căci își măresc volumul) și se coc în cuptorul preîncălzit, la 180°, circa 20 de minute, apoi se lasă la răcit pe un grătar metalic. Aroma răspândită în bucătărie este de nedescris, iar gustul și textura…. mmmmm. 💞

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*