Biscuiți cu unt

A trecut ceva timp de când v-am promis rețeta acestor biscuiți cu unt, însă am vrut să fiu sigură că rezultatul este ceea ce trebuie.
Prin urmare, am testat de câteva ori rețeta și de fiecare dată borcanul cu biscuiți s-a golit ca prin minute.

Biscuiți cu unt 

Ingrediente:

*cantități pentru o tavă mare de cuptor 

  • 240 g făină tip 650
  • 110 g unt rece, nesărat, cu 82% grăsime
  • 1 praf sare roz de Himalaya
  • 40 g miere
  • 60 g apă rece

Extra:

  • Ou (opțional; pentru uns înainte de copt)
  • Fulgi de sare (opțional; pentru presărat înainte de copt) 

Mod de preparare:

Se adaugă făina cernută, untul rece tăiat cubulețe și sarea în vasul unui robot cu lamă S și se pulsează până se obține o textură nisipoasă (30 secunde, viteza 8, în cazul Thermomix). 

În următoarea etapă se adaugă mierea și apa rece și se pulsează până se obține un aluat omogen (în cazul meu 2 minute, pe funcția Aluat a Thermomix-ului). 

Se formează o bilă de aluat, care se depozitează într-o pungă alimentară și se aplatizează cu palmele, pentru a se întinde mai ușor o foaie de aluat după răcire. 

Aceasta se lasă la frigider circa 20-30 de minute. 

 

După răcire, aluatul se întinde între două foi de hârtie de copt, până se obține o foaie de aluat cu o grosime de circa 3 mm sau mai subțire, întrucât biscuiții se mai umflă și în timpul coacerii. 

După decupare se fac câteva găuri, cu ajutorul unei scobitori, pe fiecare biscuite, pentru a nu se umfla neuniform la copt și se ung cu ou. În caz de alergie, se lasă fără stratul de ou. 

După preferințe, se pot presăra deasupra și câțiva fulgi de sare. 

Noi am decupat biscuiții și cu alte forme (căței, dinozauri, forme personalizate cu nume), în funcție de preferințele băieților, după cum puteți vedea în clipurile de la finalul articolului. 

Formele cu căței și dinozauri sunt achiziționate de aici, iar formele cu numele băieților, se pot comanda aici și pot fi personalizate cu diverse mesaje sau personaje. 

În funcție de forma și mărimea aleasă, coacerea durează circa 10-12 minute (dacă sunt mai mici) sau până la 15 minute (dacă formele sunt mai mari). Biscuiții se coc în cuptorul preîncălzit, la 200° C, pe funcția căldură sus-jos. 

Sfatul meu este să îi verificați după primele 10 minute și să adăugați minute în funcție de cum îi observați. 

 

Biscuiții devin mai fermi și mai aurii pe măsură ce se răcesc. 

 

Alte rețete de biscuiți, chiar și variante baby friendly, fără zahăr, miere și sare, găsiți la o simplă căutare pe blog după cuvântul biscuiți sau apăsând aici

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*