Cum rezervele de biscuiți de la congelator s-au terminat, am zis să realimentez stocul cu niște biscuiți fragezi cu măr și nucă.
Însă cum „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”, trebuie să mai fac curând alți biscuiți.
Din cantitățile menționate mi-au rezultat 3 tăvi de cuptor, dar 2 au dispărut în decurs de câteva ore.
Acestea fiind spuse, voi decideți dacă vreți mai mulți sau mai puțini. 🤣
Biscuiți fragezi cu măr și nucă
🍒Ingrediente:
- 400 g făină tip 650
- 10 g praf de copt bio
- 280 g smântână cu 35% grăsime
- 50 g osânză (se poate înlocui cu unt moale)
- 50 g nucă măcinată
- 1 măr roșu, ras fin (100 g pulpă, fără zeamă)
- Scorțișoară Ceylon
🍒Mod de preparare:
Într-un bol încăpător am adăugat făina amestecată cu praful de copt, nuca măcinată, scorțișoara, smântâna și osânza.
După o scurtă frământare am adăugat și mărul ras fin, scurs bine de zeamă.
Am continuat frământarea pentru a integra și mărul, apoi am împărțit aluatul în 2 bile.
Am întins foaie relativ subțire din fiecare bilă și am decupat biscuiții cu ajutorul formelor cu ștampilă.
Am zis să le dau ocazia să ne arate ce pot, că tot stăteau în dulap, sigilate, de câteva luni bune.
Le voi încerca și pe aluat fără praf de copt, căci i-au plăcut foarte mult lui Cireșel.
Cu siguranță vor rămâne mai evidente marcajele și după coacere.
Am introdus tava cu biscuiți pentru 15 minute la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.
A doua și a treia tură se coc chiar mai repede, având în vedere că e deja bine încins cuptorul, așa că supravegheați biscuiții îndeaproape.
Noi am fost încântați de la mic la mare.
Cireșel a început vreo 5-6 biscuiți de îndată ce s-au răcit, ca să se asigure că nu-i ia nimeni porția. 🙈
Am strâns o întreagă colecție de biscuiți. Trebuie doar să apăsați aici pentru a-i vedea.