biscuiti fragezi cu osanza

Biscuiți fragezi cu osânză

Pentru că și fursecurile cu unt au strâns destul de mulți admiratori, am promis că voi reveni și cu varianta de biscuiți fragezi pentru piticii cu alergii, atât aplv, cât și alergie la ou.

Am introdus banana pe post de îndulcitor și inlocuitor de ou și am eliminat chiar și praful de copt, iar rezultatul final seamănă foarte tare cu prima variantă.

Desigur, în funcție de preferințe, puteți îmbogăți preparatul cu diverse alte ingrediente: nuci și semințe măcinate, carob, fulgi de cocos, scorțișoară Ceylon, nucșoară etc.

În familia noastră sunt foarte apreciați, așa că, deși fac porții triple mai mereu, tot nu ajung ? Dispar cât ai clipi…

Biscuiți fragezi cu osânză

?Ingrediente:

  • 45 g osânză
  • O banană mică, bine coaptă (70 g fără coajă)
  • 100 g făină tip 650

Decor

  • Coajă rasă de limetă (netratată)


?Mod de preparare:

Am adăugat într-un vas osânza la temperatura camerei, piureul de banane și făina, omogenizând  cu o spatulă de silicon, apoi cu mâinile, până am obținut un aluat compact.

Am format bile de mărimea unei nuci, pe care le-am așezat în tavă și le-am aplatizat cu ajutorul unei furculițe trecute de fiecare dată prin făină.

Am obținut 12 biscuiți, pe care i-am decorat cu coajă de limetă netratată.

Puteți folosi pentru decor orice alte ingrediente preferate enumerate mai sus sau chiar diverse unturi: arahide, nuci, caju ș.a.

Cum nouă ne plac foarte tare limetele am recurs de data aceasta la coaja acestora, iar aroma finală a fost de nedescris. ?

Am introdus tava cu biscuiți în cuptorul preîncălzit pentru circa 13 min, la 170°.

În funcție de cum gestionează cei mici texturile, îi puteți lăsa încă 3-4 minute în plus, pentru a fi crocanți.

Pot fi serviți la micul dejun alături de fructe proaspete, ca și gustare în parc, dar și la cină alături de un derivat lactat, în cazul în care nu există aplv.

 

4 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*