cover

Biscuiți fragezi cu unt și cocos

Că ne-am îndrăgostit de aluatul fraged folosit la rulouri și la tarta cu fructe, știți. 

Ceea ce nu știți este că în ultima vreme l-am tot folosit ca bază pentru biscuiți.
Mai am două rețete de astfel de biscuiți, pe care încă nu am reușit să le postez, dar încep cu rețeta acestor biscuiți fragezi cu unt și cocos pe care i-am luat la pachet zilele trecute, când am venit în vacanță la bunici.

Biscuiți fragezi cu unt și cocos

?Ingrediente:

  • 450 g făină tip 650
  • 200 g unt nesărat cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 200 ml apă minerală
  • 100 g miere (opțional, peste 1 an)
  • 100 g fulgi de cocos bio

?Mod de preparare:


Într-un vas încăpător am adăugat făina, untul la temperatura camerei, apa minerală, mierea lichidă și fulgii de cocos.
Am omogenizat aluatul rapid, cu ajutorul mâinilor și l-am împărțit în 2 bile.
Din fiecare bilă am întins, pe blatul înfăinat, câte o foaie potrivit de groasă și am decupat formele dorite.

Eu am folosit un set cu 7 forme-cutter, de dimensiuni diferite, achiziționate dintr-un magazin fizic Kitchenshop. 
Fiecare formă are câte două margini, una dreaptă și una canelată.
Din cantitățile menționate ies 2 tăvi de cuptor.
Am înțepat biscuiții cu furculița și i-am introdus în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute, la foc potrivit.
Încântarea a fost maximă de la mic la mare și abia așteptăm și feedback-ul vostru!
Spor la biscuit! ???

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*