Biscuiți fragezi cu unt și nucă

Am văzut la un moment dat un filmuleț pe internet cu modele de biscuiți, realizate cu diferite ustensile de bucătărie. Cum îmi doream să experimentez acest lucru, cel mai la îndemână mi-a fost storcătorul manual de citrice. M-am lăsat purtată de inspirație ? și am obținut niște biscuiți fragezi delicioși. 

Biscuiți fragezi cu unt și nucă

?Ingrediente:

  • 50 g unt nesărat cu 82% grăsime
  • 1 ou
  • 50 ml ulei de struguri
  • O lingură miere (35 g, opțional, după 1 an)
  • 175 g făină tip 650
  • 2-3 g bicarbonat de sodiu
  • Scorțișoară Ceylon
  • 50 g nucă măcinată

?Mod de preparare:


Am topit untul, iar după ce s-a răcit am adăugat oul și uleiul de struguri. Dacă optați și pentru miere, tot în această etapă se poate adăuga. Am amestecat energic cu ajutorul unei spatule de silicon, apoi am adăugat ingredientele uscate, continuând să amestec tot cu ajutorul spatulei până au fost și ele integrate. Eu prefer să adaug nuca la final pentru a avea după coacere textura biscuiților fragezi din comerț.
Am realizat o bilă mare de aluat, apoi din aceasta am format bile mici, puțin mai mari decât o nucă și le-am așezat în tavă pe hârtie de copt.
Dacă bila mare de aluat vi se pare prea moale, o puteți introduce 10 minute la rece, în folie alimentară, însă eu am frământat aluatul rapid, cu spatula și astfel nu am încălzit foarte tare aluatul cu mâinile.
După așezarea “nucilor” în tavă le-am ștampilat cu ajutorul storcătorului manual de citrice, presând suprafața cu vârful acestuia, pentru a le da o formă mai “elegantă”. ?
Biscuiții se coc circa 15-20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit.
Se lasă la răcit, apoi se servesc cu plăcere. ?
Sunt foarte fragezi, aromați și delicioși.
Textura sfărâmicioasă îi face potriviți și pentru piticii sub 1 an, dar în acest caz trebuie omisă mierea.
Aceasta nu se recomandă bebelușilor cu vârsta mai mică de 1 an, din cauza posibilității, rare de altfel, de a fi infectați cu o bacterie ce cauzează botulismul (Clostridium botulinum). După vârsta de 1 an sistemul digestiv este suficient de matur pentru a distruge germenii de botulism.
Personal, am oferit miere doar de 2 ori, în jurul vârstei de 2 ani și în cantitate redusă, însă alegerea este a fiecărui părinte în parte, desigur.
Varianta cu miere a acestor biscuiți o fac mai mult pentru noi, cei mari, care simțim din când în când nevoia de dulce. ??‍♀️?
Sigur vă vor încânta și pe voi, dragi mămici, mai ales că sunt o plăcere pentru papilele gustative, serviți dimineața cu o cană de lapte/cafea. ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*