biscuiti fragezi

Biscuiți fragezi

Noi am pregătit ceva de ronțăit ? Voi? ?
Am pornit de la un ou, am mai adăugat câteva ingrediente de succes și a rezultat ceva diiiivin: biscuiți fragezi delicioși. Mă laud cam mult singură, dar chiar sunt mega încântată de rezultat ? Ca să nu mă simt lipsită de modestie, aștept să încercați și voi și să reveniți măcar cu feedback verbal dacă poze nu apucă biscuiții voștri. ?

Biscuiți fragezi

?Ingrediente:

  • 1 ou (55 g fără coajă)
  • 55 g brânză proaspătă de casă
  • 55 g smântână cu 25% grăsime
  • 55 g unt rece nesărat, cu 80% grăsime
  • 2-3 picături ulei esențial de portocală Doterra (Wild Orange) – opțional 
  • 200 g făină tip 650
  • Semințe de susan alb și negru*
  • Semințe de mac ecologic*/Cașcaval ras nesărat 

*Semințele au fost hidratate și uscate înainte de măcinare. 


?Mod de preparare:


Am bătut oul cu brânza, smântâna și uleiul esențial, apoi am adăugat untul rece, ras fin, semințele de susan și făina și am frământat până s-a legat compoziția. Am format o bilă, am acoperit-o cu folie alimentară și am uitat-o puțin peste 2 ore la frigider. Când m-am apucat de lucru am întins aluatul pe blatul înfăinat, am presărat semințe de mac și am mai apăsat puțin cu sucitorul pentru ca acestea să intre în compoziție. Am tăiat biscuiții și i-am copt 25 de minute în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit. La final i-am acoperit cu un prosop curat de bucătărie pentru a se păstra moi. De îndată ce s-au răcit am data iama în ei… Să mă oprească cineva, că Cireșel încă doarme și ei dispar înfiorător de rapid. ???

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*