Că ne plac untul de arahide și cocosul, nu mai este un secret ?. Ceea ce nu știți este că ne place și halvaua. ? Din experimentele noastre au rezultat, fără să intenționăm acest lucru, niște biscuiți “halva” ge-ni-ali.
Întâmplare mai mult decât fericită. ? De acum, va putea gusta și Cireșel, ocazional, un biscuite halva.
Spun ocazional întrucât biscuiții sunt foarte dulci, însă sunt o alternativă mai sănătoasă pentru noi cei mari, atunci când avem poftă de halva. ?
În plus se poate consuma chiar și în post ❣️
Biscuiți “halva”
?Ingrediente:
- 100 g unt arahide nesărat
- 50 g miere (peste 1 an)
- 70 g făină de cocos (din fulgi de cocos bio râșniți)
- 50 g făină de orz/ovăz (din fulgi de orz/ovăz, fără gluten – în caz de intoleranță; râșniți)
- Scorțișoară Ceylon
?Mod de preparare:
Mai simplu de atât nu se poate.
Toate ingredientele se pun în vasul unui tocător electric cu lamă S și se pulsează treptat până se obține o compoziție omogenă.
Procesul este realizat în mare parte de către Cireșel, care este tot mai implicat în bucătărie. ?
Se formează bile aproximativ egale, se aplatizează doar puțin cu palmele, apoi cu o furculiță pentru a forma modelul din imagini.
Biscuiții se coc 10 minute la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.
La final se pot lăsa la răcit în tavă sau se pot lua ușor cu o spatulă, întrucât sunt foarte fragezi atunci când sunt fierbinți.
Se păstrează în frigider, într-un recipient ermetic.
Textura rămâne fragedă și după răcire, dar devin mai fermi și au un gust pregnant de halva.
Trebuie neapărat să-i încercați, mai ales dacă alăptați pitici cu aplv, alergie ou sau intoleranță la gluten. Cu siguranță vă vor mai îndulci zilele ?
Aștept vești de îndată ce îi testați! ???