biscuiti halva

Biscuiți “halva”

Că ne plac untul de arahide și cocosul, nu mai este un secret ?. Ceea ce nu știți este că ne place și halvaua. ? Din experimentele noastre au rezultat, fără să intenționăm acest lucru, niște biscuiți “halva” ge-ni-ali.

Întâmplare mai mult decât fericită. ? De acum, va putea gusta și Cireșel, ocazional, un biscuite halva.

Spun ocazional întrucât biscuiții sunt foarte dulci, însă sunt o alternativă mai sănătoasă pentru noi cei mari, atunci când avem poftă de halva. ?

În plus se poate consuma chiar și în post ❣️

Biscuiți “halva”

?Ingrediente:


?Mod de preparare:

Mai simplu de atât nu se poate.

Toate ingredientele se pun în vasul unui tocător electric cu lamă S și se pulsează treptat până se obține o compoziție omogenă.

Procesul este realizat în mare parte de către Cireșel, care este tot mai implicat în bucătărie. ?

Se formează bile aproximativ egale, se aplatizează doar puțin cu palmele, apoi cu o furculiță pentru a forma modelul din imagini.

Biscuiții se coc 10 minute la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.

La final se pot lăsa la răcit în tavă sau se pot lua ușor cu o spatulă, întrucât sunt foarte fragezi atunci când sunt fierbinți.

Se păstrează în frigider, într-un recipient ermetic.

Textura rămâne fragedă și după răcire, dar devin mai fermi și au un gust pregnant de halva.

Trebuie neapărat să-i încercați, mai ales dacă alăptați pitici cu aplv, alergie ou sau intoleranță la gluten. Cu siguranță vă vor mai îndulci zilele ?

Aștept vești de îndată ce îi testați! ???

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*