biscuiti in doua culori

Biscuiți în două culori

Când n-ai treabă, îți faci… ? Vorba vine, că treabă se găsește tot timpul, însă din dragoste pentru copil, ce nu faci? Biscuiți în două culori, desigur.

Am pornit de la biscuiții aniversari și cum voiam ceva mai “comercial” pentru ieșirea la plimbare, am folosit o tehnică asemănătoare rulourilor cu scorțișoară.

Am scăzut din cantitatea de făină și am completat cu pudră de roșcove jumătate din aluat, pentru a obține biscuiți în două culori.

Rezultatul final a fost foarte apreciat de noi, dar și de către niște bunicuțe “vorbărețe” din mijlocul de transport în comun, care au admirat biscuiții lui Cireșel, “cumpărați de mami”. ?????‍♀️

Biscuiți în două culori

?Ingrediente:

*Mierea nu se recomandă bebelușilor cu vârsta mai mică de 1 an, din cauza posibilității, rare de altfel, de a fi infectați cu o bacterie ce cauzează botulismul (Clostridium botulinum).

După vârsta de 1 an sistemul digestiv este suficient de matur pentru a distruge germenii de botulism.
Eu i-am oferit miere în jurul vârstei de 2 ani și în cantitate redusă, însă alegerea este a fiecărui părinte în parte, desigur.


?Mod de preparare:

Am adăugat oul, mierea, untul topit și răcit, într-un vas. Am omogenizat compoziția cu ajutorul unui tel, apoi cu o spatulă de silicon am integrat făina și bicarbonatul de sodiu.

Am împărțit aluatul în două bucăți, iar peste una dintre ele am adăugat carobul.

Am format 2 bile de aluat, de culori diferite, pe care le-am pus în folie alimentară la frigider pentru circa 20 de minute.

După acest timp, am întins cu ajutorul sucitorului 2 foi subțiri dreptunghiulare și le-am așezat una peste cealaltă, punând nuca măcinată între ele.

Am aplatizat cu sucitorul pentru ca nuca să se lipească de foi, am rulat din aproape în aproape, ca în imagine și am obținut un sul de aluat.

Cu un cuțit trecut de fiecare dată prin făină am tăiat bucăți de circa 0,5 cm, le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt și le-am aplatizat puțin cu ajutorul degetelor.

Din capetele sulului de aluat, care nu erau foarte uniforme, din cauză că nu am întins foile perfect dreptunghiulare, am obținut un aluat în 2 culori pe care l-am întins foaie subțire și am testat o formă nouă de biscuiți, cu “minimă” (aka “inimă”), spre încântarea Cireșelului. ??

Am copt biscuiții în cuptorul preîncălzit, circa 9-10 minute, la foc potrivit.

Se coc foarte repede, așa că fiți cu ochii pe cuptor.

E simplu tare procesul, așa că nu vă speriați! ?

Aprecierile celor dragi vor exista cu siguranță. ?

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*