În caz că ați uitat de biscuiții cu cocos și măr care făceau furori pe la începutul diversificării, vi-i readucem noi în atenție, căci acum ceva timp Cireșel și-a dorit să pregătim împreună niște biscuiți pufoși cu cocos.
Neavând la îndemână toate ingredientele necesare, am modificat puțin rețeta inițială, iar rezultatul a fost extrem de delicios.
Această variantă este perfectă și pentru piticii cu alergie la ou.
Biscuiți pufoși cu cocos
Ingrediente:
* cantități pentru aproximativ 30 de bucăți
- 150 g făină tip 650
- 10 g praf de copt bio
- O linguriță scorțișoară Ceylon
- 200 g fulgi de cocos (cu cel puțin 60% grăsime)
- 50 g unt nesărat cu 82% grăsime
- 2 banane bine coapte (250 g – cântărite fără coajă)
- 3 mere roșii (250 g – cântărite fără cotoare)
- O lingură ulei de cocos (în stare solidă)
Mod de preparare:
Într-un bol metalic am adăugat toate ingredientele uscate pe care le-am amestecat cu ajutorul unui tel.
În vasul unui robot cu lamă S am adăugat bucățile de banane, untul la temperatura camerei și uleiul de cocos și am pulsat câteva secunde.
Am adăugat amestecul obținut peste ingredientele uscate și am omogenizat cu ajutorul unei spatule.
Merele spălate si curățate de cotoare le-am adăugat tot în vasul robotului cu lamă S și am pulsat câteva secunde până s-au mărunțit.
Le-am adăugat și pe ele peste compoziția biscuiților și am omogenizat bine.
Am format biscuiții cu ajutorul unei cupe pentru înghețată și i-am așezat în tavă pe hârtie de copt.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, la 180° C, pe funcția căldură sus-jos, pentru 22 de minute.
Durata de coacere depinde și de mărimea dată biscuiților. Pentru a nu se arde verificați după aproximativ 15 minute. Sunt gata când devin aurii la suprafață.
După coacere biscuiții se lasă la răcit pe un grătar metalic.
Sunt perfecți pentru o gustare la pachet sau chiar pentru mic dejun, dacă îi serviți alături de un derivat lactat ori fructe proaspete.
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura