Biscuiți stampilați – Fursecuri de Crăciun

V-am spus că ne pregătim serios, să-l așteptăm pe Moș Crăciun cum se cuvine, cu biscuiți ștampilați. 🤭💝🎅🤶
O nouă încercare de biscuiți, o nouă reușită, cel puțin în privința gustului, căci după numeroase teste mi-am confirmat ceea ce credeam și înainte: e importantă textura aluatului pentru biscuiții ștampilați, dar la fel de importante sunt și ștampilele. Veți vedea în imaginile cu biscuiții necopți și ștampile care după coacere au dispărut 🤭 (am avut ștampile cumpărate din 2 locuri diferite). Cu ștampile sau fără, vă sugerez să-i încercați și pe aceștia, sunt delicioși 💞

Biscuiți ștampilați – Fursecuri de Crăciun (2)

🍒Ingrediente:

  • 350 g piure de banane (foarte coapte)
  • 100 g nuci măcinate (hidratate și coapte înainte de măcinare)
  • 100 g unt nesărat cu 80% grăsime
  • 300 – 350 g făină tip 650
  • Mix de condimente (după preferință: scorțișoară Ceylon, nucșoară, ghimbir, cuișoare, cardamom)

🍒Mod de preparare:


Peste bananele pasate cu furculița am adăugat nucile măcinate și untul rece ras fin. Am omogenizat cu o spatulă, apoi am adăugat făina și condimentele și am frământat aluatul. Acesta este relativ moale, nu mai adăugați făină mai mult decât cantitatea maximă indicată întrucât se mai întărește la frigider. L-am pus în folie alimentară și l-am lăsat la frigider peste noapte (neapărat❣️).
A doua zi am împărțit aluatul în două bucăți (ies 2 tăvi), o parte am introdus-o din nou la frigider pentru a nu se înmuia. Am întins aluatul pe blatul înfăinat și am decupat formele pe care le-am așezat în tavă. Ștampilele le-am aplicat după ce biscuiții au fost așezați în tavă (și ștampilele se trec prin făină pentru a putea fi ridicate ușor de pe biscuiți). Vă recomand să lucrați rapid pentru ca untul din aluat să nu înceapă să se topească.
Am copt biscuiții în cuptorul preîncălzit, 15-20 de minute, la 180°. 

Ce spuneți? Vă surâde și vouă ideea de a-l aștepta astfel pe Moș Crăciun? 

Dați-ne de veste dacă îi încercați 🤗

Ștampilele care au rezistat și după coacere le puteți găsi pe kitchenshop.ro

 

6 Comments

  1. Foarte interesanta reteta! Ce textura au biscuitii? As vrea sa facem o repetitie inainte de Craciun 🙂

     
  2. Putem inlocui cu unt de cocos sau ulei de cocos? Multumesc

     
    • Ce anume? Bănuiesc că untul…
      Nu am încercat să înlocuiesc, ca să ți pot spune exact.
      Poți testa cu jumătate din cantitățile menționate și vezi dacă te încântă rezultatul.

       
  3. Buna ziua,
    În loc de nuci putem pune de exemplu caju sau altceva?

    Multumesc

     

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*