V-am spus că ne pregătim serios, să-l așteptăm pe Moș Crăciun cum se cuvine, cu biscuiți ștampilați. ????
O nouă încercare de biscuiți, o nouă reușită, cel puțin în privința gustului, căci după numeroase teste mi-am confirmat ceea ce credeam și înainte: e importantă textura aluatului pentru biscuiții ștampilați, dar la fel de importante sunt și ștampilele. Veți vedea în imaginile cu biscuiții necopți și ștampile care după coacere au dispărut ? (am avut ștampile cumpărate din 2 locuri diferite). Cu ștampile sau fără, vă sugerez să-i încercați și pe aceștia, sunt delicioși ?
Biscuiți ștampilați – Fursecuri de Crăciun (2)
?Ingrediente:
- 350 g piure de banane (foarte coapte)
- 100 g nuci măcinate (hidratate și coapte înainte de măcinare)
- 100 g unt nesărat cu 80% grăsime
- 300 – 350 g făină tip 650
- Mix de condimente (după preferință: scorțișoară Ceylon, nucșoară, ghimbir, cuișoare, cardamom)
?Mod de preparare:
Peste bananele pasate cu furculița am adăugat nucile măcinate și untul rece ras fin. Am omogenizat cu o spatulă, apoi am adăugat făina și condimentele și am frământat aluatul. Acesta este relativ moale, nu mai adăugați făină mai mult decât cantitatea maximă indicată întrucât se mai întărește la frigider. L-am pus în folie alimentară și l-am lăsat la frigider peste noapte (neapărat❣️).
A doua zi am împărțit aluatul în două bucăți (ies 2 tăvi), o parte am introdus-o din nou la frigider pentru a nu se înmuia. Am întins aluatul pe blatul înfăinat și am decupat formele pe care le-am așezat în tavă. Ștampilele le-am aplicat după ce biscuiții au fost așezați în tavă (și ștampilele se trec prin făină pentru a putea fi ridicate ușor de pe biscuiți). Vă recomand să lucrați rapid pentru ca untul din aluat să nu înceapă să se topească.
Am copt biscuiții în cuptorul preîncălzit, 15-20 de minute, la 180°.
Ce spuneți? Vă surâde și vouă ideea de a-l aștepta astfel pe Moș Crăciun?
Dați-ne de veste dacă îi încercați ?
Ștampilele care au rezistat și după coacere le puteți găsi pe kitchenshop.ro.
6 Comments