Biscuiți ștampilați – Fursecuri fragede

Deși ștampilele s-au mai estompat, nu pot să nu vă împărtășesc rețeta noastră de biscuiți fragezi. Sunt absolut geniali. 💞 Au dispărut într-o clipă, dar cu siguranță îl vom aștepta pe Moș Crăciun cu porție triplă. 🤭😅

Biscuiți ștampilați – Fursecuri fragede (1)

🍒Ingrediente:

  • O banană (100 g – cântărită fără coajă)
  • 1 ou (50 g – cântărit fără coajă)
  • 50 g dovleac mărunțit la robot (copt la slow cooker după mărunțire)
  • 100 g unt nesărat cu 80% grăsime (la temperatura camerei)
  • 50 g nuci măcinate (hidratate și coapte înainte de măcinare) 
  • 230 g făină tip 650
  • Scorțișoară Ceylon


🍒Mod de preparare:

Am pus oul întreg, banana și dovleacul în vasul robotului și am mixat până am obținut o compoziție lichidă pe care am răsturnat-o apoi într-un castron încăpător. Peste aceasta am adăugat untul, la temperatura camerei, și toate celelalte ingrediente uscate. Am frământat până am obținut un aluat pe care l-am pus în folie alimentară și l-am lăsat la frigider peste noapte (neapărat❣️).

A doua zi am întins aluatul pe blatul înfăinat și am decupat formele pe care le-am așezat în tavă. Ștampilele le-am aplicat după ce biscuiții au fost așezați în tavă (și ștampilele se trec prin făină pentru a putea fi ridicate ușor de pe biscuiți). Vă sugerez să lucrați rapid pentru ca untul din aluat să nu înceapă să se topească.

Am copt biscuiții în cuptorul preîncălzit, circa 20 de minute, la 180°.

Nu ne oprim aici, vom mai face încercări, până și ștampilele vor egala gustul minunat, așa că nu plecați de lângă noi. ❣️

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*