Deși planurile erau făcute și știam ce urmează să pregătim pentru masa de Paște, am mai strecurat pe listă încă ceva nou, care urma să fie gustare pentru vreo 2 zile: niște biscuiți vanilați cărora nu le-au putut rezista nici cei mari. Aroma de vanilie a inundat întreaga bucătărie și primul gând a fost cel care apare destul de des în mintea mea, de fiecare dată când fac experimente: “de ce nu oi fi făcut porție dublă?”, însă data viitoare știu ce am de făcut. ?
Biscuiți vanilați
?Ingrediente:
- 150 g smântână cu 30% grăsime
- 50 unt nesărat cu 82% grăsime
- 2 banane bine coapte (150 g fără coajă)
- 225 g făină tip 650
- Pudră de vanilie bio
- Scorțișoară Ceylon
?Mod de preparare:
Am pus în vasul robotului cu lamă S smântâna, untul rece și bananele rupte bucăți și am mixat până am obținut o compoziție omogenă. Am mutat rezultatul obținut într-un vas curat, iar peste el am adăugat ingredientele uscate. Am omogenizat inițial cu o spatulă de silicon, apoi am frământat câteva minute cu mâna. Am rulat aluatul sub formă de salam de biscuiți. Am învelit sulul obținut în folie alimentară și l-am introdus la congelator câteva ore, pentru a putea porționa biscuiții. Grosimea dată sulului depinde de mărimea pe care doriți să o aibă biscuiții. Eu am ales să aibă o grosime mai mare, după cum se poate observa în fotografii.
Când am scos sulul de la rece, am porționat biscuiții cu ajutorul unui cuțit cu lamă foarte ascuțită și i-am așezat în tava acoperită cu hârtie de copt pentru a-i introduce direct la cuptor. I-am copt circa 25 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit. La final i-am acoperit cu un prosop curat până s-au răcit, pentru a se menține moi.
Au ieșit delicioși și au dispărut rapid, deși ziceam să-i ajungă lui Cireșel vreo 2 zile, după cum spuneam mai sus. ?