biscuiti vanilati

Biscuiți vanilați

Deși planurile erau făcute și știam ce urmează să pregătim pentru masa de Paște, am mai strecurat pe listă încă ceva nou, care urma să fie gustare pentru vreo 2 zile: niște biscuiți vanilați cărora nu le-au putut rezista nici cei mari. Aroma de vanilie a inundat întreaga bucătărie și primul gând a fost cel care apare destul de des în mintea mea, de fiecare dată când fac experimente: “de ce nu oi fi făcut porție dublă?”, însă data viitoare știu ce am de făcut. ?

Biscuiți vanilați

?Ingrediente:

  • 150 g smântână cu 30% grăsime
  • 50 unt nesărat cu 82% grăsime
  • 2 banane bine coapte (150 g fără coajă)
  • 225 g făină tip 650
  • Pudră de vanilie bio
  • Scorțișoară Ceylon

?Mod de preparare:

Am pus în vasul robotului cu lamă S smântâna, untul rece și bananele rupte bucăți și am mixat până am obținut o compoziție omogenă. Am mutat rezultatul obținut într-un vas curat, iar peste el am adăugat ingredientele uscate. Am omogenizat inițial cu o spatulă de silicon, apoi am frământat câteva minute cu mâna. Am rulat aluatul sub formă de salam de biscuiți. Am învelit sulul obținut în folie alimentară și l-am introdus la congelator câteva ore, pentru a putea porționa biscuiții. Grosimea dată sulului depinde de mărimea pe care doriți să o aibă biscuiții. Eu am ales să aibă o grosime mai mare, după cum se poate observa în fotografii.

Când am scos sulul de la rece, am porționat biscuiții cu ajutorul unui cuțit cu lamă foarte ascuțită și i-am așezat în tava acoperită cu hârtie de copt pentru a-i introduce direct la cuptor. I-am copt circa 25 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit. La final i-am acoperit cu un prosop curat până s-au răcit, pentru a se menține moi.

Au ieșit delicioși și au dispărut rapid, deși ziceam să-i ajungă lui Cireșel vreo 2 zile, după cum spuneam mai sus. ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*