bomboane raw cu naut

Bomboane cu năut

Bomboane cu năut… Da, da, năut ?

Mâine avem în familie 2 sărbătoriți, așa că era musai să avem ceva “dulce” cu care să celebrăm momentul, în afară de tortul pe care îl vom savura în weekend. ?

Mi-am amintit de zilele din sarcină în care simțeam nevoia acută de ceva dulce.

Uneori recurgeam la ciocolată, înțelegeți și voi această poftă, care cu siguranță nu se manifestă doar în sarcină. ?

De cele mai multe ori, însă, preferam să am în frigider provizii de câte un dulce mai sănătos, așa că făceam diverse combinații de bomboane fără coacere, care să-mi satisfacă și pofta de dulce, dar care să fie și nutritive.

Una dintre aceste combinații conținea și năut, așa cum ați aflat mai sus, ? dar și cocos și unt de arahide, preferatele mele de ani buni ?

Chiar dacă Cireșel a împlinit 2 ani, miere* i-am oferit doar de puțin timp și cât mai rar.

De aceea, mai jos, veți observa și piureul de dovleac, ca variantă de îndulcire, pentru bomboanele lui.

*Mierea se oferă doar după 1 an, din cauza riscului de botulism.

Bomboane cu năut

?Ingrediente:

* cantități pentru circa 16 bomboane

?Mod de preparare:

Modalitatea de preparare este una extrem de simplă și rapidă.

Bomboanele se pot modela împreună cu cei mici. Cu siguranță vor fi la fel de încântați să vă ajute, ca și Cireșel. În plus, pentru că nu necesită coacere neapărat, nu există niciun risc dacă tot gustă din amestec înainte de a finaliza bomboanele.

Vă asigur că nimeni nu rezistă acestei tentații, de a gusta, nici măcar adulții. ?

Așadar, să trecem la treabă!

Am pus în vasul unui tocător electric cu lamă S următoarele: untul de arahide, mierea/piureul de dovleac, nucile hidratate și năutul fiert.

Am pulsat treptat, până am obținut o compoziție omogenă, iar apoi am integrat fulgii de cocos și scorțișoara, cu ajutorul unei spatule de silicon.

Amestecul obținut, în cazul în care utilizați miere, este unul dens și poate fi modelat imediat sub formă de bomboane. În schimb, cel cu piure de dovleac este puțin mai moale. Fie modelați bomboanele și le introduceți în cuptor, 10 minute, la foc potrivit, fie le introduceți la rece circa 30 de minute. Se păstrează la frigider în recipient ermetic, în cazul în care faceți provizii mai serioase, că altfel dispar rapid. ? Să nu ziceți că nu v-am avertizat, sunt super delicioase și provoacă dependență!!! ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*