Cum mai aveam niște pastă de migdale pe care trebuia să o consumăm am făcut împreună cu Cireșel niște bomboane raw vegane cu cocos și migdale, desigur.
Nu mă așteptam să mănânce și el, căci deși este fan cocos, alte nucifere și semințe, le preferă simple.
Dar cum de fiecare dată se întâmplă opusul a ceea ce te aștepți a mâncat 3 bucăți până să le terminăm și înainte de somn a mai cerut încă 3. ?
Tare bune au ieșit și cu siguranță vom mai folosi această compoziție și la alte minunății ?
Bomboane raw vegane cu cocos și migdale
?Ingrediente:
- 140 g pastă de migdale (homemade)*
- 80 g fulgi de cocos bio
- O banană bine coaptă (80 de g fără coajă)
- 2 linguri ulei de cocos presat la rece
- 10 g carob (pudră de roșcove)
- 10 g semințe chia râșnite
- Extra fulgi de cocos bio (pentru a tăvăli bomboanele)
?Mod de preparare:
Pasta de migdale o fac în casă din migdale hidratate peste noapte și blendate cu puțin lapte vegetal (de cocos sau migdale, în funcție de ceea ce am la dispoziție) pentru a ajuta motorul tocătorului electric. Nu pun mult lichid, astfel încât pasta să rămână densă.
Cum voiam să îl implic și pe Cireșel în realizarea acestor bomboane, am ales să fie raw vegane, pentru a le pregăti rapid.
Dorința de a gusta, în cazurile în care lucrăm împreună, este mare, așa că am preferat ca ingredientele să nu prezinte risc dacă le gustă negătite.
Am amestecat toate ingredientele menționate, am omogenizat compoziția și am format bomboanele cu ajutorul unei forme de brăduț.
Se pot forma și rotunde, cu ajutorul palmelor.
Pentru o mai bună gestionare, de către cei mici, a texturii, bomboanele se tăvălesc la final prin fulgi de cocos.
Se păstrează la rece, în casoletă ermetică, dacă mai apucați să faceți acest lucru. La noi s-au devorat în minutele următoare finalizării. ?
Spor la bombonit vă dorim! ?