bombonele racoritoare glazurate

Bombonele răcoritoare glazurate

Pe lângă fructele proaspete și înghețată, consumate zilnic, am încercat să găsesc variante răcoritoare de gustare care să ne ajute să facem față mai ușor zilelor toride de vară. Ne-a încântat tare mult varianta de batoane proteice cu cocos, așa că m-am gândit să fac și niște bombonele răcoritoare cu aceeași glazură ca cea a batoanelor.

În plus, pe lângă faptul că sunt răcoritoare, este o bună modalitate de a oferi avocado chiar și piticilor care nu îl preferă ca atare.

Nu e cazul nostru, dar ne place să variem modalitățile de servire.

O altă variantă excelentă de a oferi avocado, și totodată răcoritoare este “ciocolata” bebelușului.

Bombonele răcoritoare glazurate

?Ingrediente:

  • O banană bine coaptă (100 g fără coajă)
  • Un avocado (80 g fără sâmbure și fără coajă)
  • 30 g nuci măcinate
  • 10 g semințe de chia râșnite
  • Scorțișoară Ceylon

Glazură:

  • 4 linguri ulei de cocos ecologic
  • 2 linguri carob (pudră de roșcove)


?Mod de preparare:

Am râșnit semințele de chia cu ajutorul râșniței de cafea, pentru a beneficia la maxim de nutrienții acestora. Dacă râșniti o cantitate mai mare, opriți râșnița la câteva secunde și continuați după o scurtă pauză pentru a nu încălzi praful obținut.

Am măcinat nucile în vasul robotului cu lamă S și apoi am adăugat peste ele jumătățile de avocado, bucățile de banană și am pulsat până am obținut o compoziție omogenă.

La final am adăugat scorțișoară și chia măcinată, am omogenizat cu ajutorul unei spatule, apoi am pus compoziția obținută în forma de silicon.

Am trântit forma de silicon de câteva ori, de blatul mesei, pentru a așeza bine compoziția în micile compartimente și apoi am introdus forma la congelator.

Pentru glazură am amestecat uleiul de cocos cu carobul, am omogenizat și am trecut bombonelele înghețate prin compoziția obținută.

Glazura se întărește instant, bomboanele fiind înghețate.

După glazurare, le-am așezat pe hârtie de copt și le-am depozitat în congelator.

Se pot scoate cu câteva minute înainte de servire.

Nouă ne plac tare mult, dar așteptăm și părerea voastră. ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*