Ieri după-amiază am meșterit pentru cină și micul dejun de astăzi 4 pufoșele cu brânză… Să le spunem brânzoaice cu afine… Problema nu e denumirea, ci faptul că după cină am mai făcut o porție dublă ? că s-a înscris și “tati” pentru micul dejun, dacă la cină nu și-a potolit pofta ? La cele din urmă, pentru adulți, am folosit brânză sărată, iar când le-am scos din cuptor le-am uns cu un sirop din miere și apă… Nebunie, ce să mai… Și nu mă laud singură ??
Brânzoaice cu afine
?Ingrediente:
*cantități pentru 4 bucăți
- 1 ou
- 100 g brânză proaspătă de casă
- Pudră de vanilie bio
- 30 ml kefir
- 125 g făină + 25 g (dacă e cazul, dar nu mai mult)
- 5 g praf de copt
- O mână de afine proaspete
- Lapte/ou pentru uns pe deasupra
?Mod de preparare:
Se pun într-un vas oul, brânza, vanilia și chefirul și se omogenizează cu un tel, apoi se adaugă făina cu praful de copt și se amestecă cu o spatulă (sau cu mâna). Afinele le-am spălat și le-am tăvălit prin restul de 25 g făină care se mai adaugă, în caz de nevoie. Am împărțit aluatul în 4 bucăți, le-am rotunjit și aplatizat cu palma, am pus 5-6 afine în mijloc și am închis din nou aluatul. Am așezat brânzoaicele în tavă, le-am uns cu lapte și le-am copt la foc potrivit, circa 35 de minute în cuptorul preîncălzit.
