De data aceasta am gătit special mai mult cușcuș pentru a face și niște brioșe aperitiv cu cușcuș.
Deși cușcușul cu carne și legume a fost foooarte apreciat de către Cireșel, care nu s-a lăsat până nu a dat gata toată porția, brioșele nu l-au atras nici măcar să le guste. ?
Mai fac o încercare diseară, iar dacă nu, le devorez eu.
Brioșe aperitiv cu cușcuș
?Ingrediente:
- 400 g cușcuș gătit (rece din frigider)
- 1/2 ardei kapia, tocat mărunt
- 1 morcov mic, ras fin
- 2 ouă (100 g – cântărite fără coajă)
- Piper
- Pătrunjel
?Mod de preparare:
Am bătut ouăle cu piperul și le-am adăugat peste cușcuș-ul gătit (lăsat acoperit timp de 10 minute, în apă clocotită), împreună cu legumele.
Am omogenizat cu ajutorul unei spatule din silicon.
Am turnat compoziția în forme de brioșe, pe care le-am copt în cuptorul preîncălzit, circa 30 de minute, la foc potrivit.
Se pot servi ca atare, la micul dejun sau chiar la prânz sau cină, ca și garnitură.
Eu voi mai face diseară o nouă încercare și i le voi oferi alături de chefir.
Chiar dacă nu le va dori, sigur voi mai face, căci sunt tare simple și merg perfect drept garnitură, alături de pește sau friptură. ?
În plus, sunt forma perfectă sub care poate și oferit couscous-ul la începutul diversificării. Numai bune de ținut în mânuțe pufoase.