briose aperitiv

Brioșe aperitiv

Cui îi plac brioșele aperitiv? Pe lângă faptul că pot fi realizate cu diverse legume, verdețuri, acestea sunt numai bune de luat la pachet, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Cel puțin o zi pe săptămână alergăm prin oraș să rezolvăm diverse sau pur și simplu să ne plimbăm și să ieșim din rutină.

De fiecare dată luăm la noi diverse preparate, în funcție de dorințele clar exprimate 😂

Cum în ultima perioadă Cireșel spunea că vrea „clătite” (clătite) și în oraș, de fapt, voia „biu” (biscuiți) sau invers, am zis ca de data aceasta să meargă pe mâna mea 😂

Am încropit spre miezul nopții niște brioșe taaare bune, că abia m-am abținut să le păstrez doar pentru el. 🤭

Brioșe aperitiv

🍒Ingrediente:

  • 2 ouă (100 g fără coajă)
  • 75 ml ulei
  • 300 g smântână cu 25% grăsime
  • 130 g brânză proaspătă de casă
  • O lingură susan alb și negru (hidratat)
  • 120 g făină tip 650
  • 5 g praf de copt bio
  • Verdețuri de Provence
  • „Adio sare!” (amestec de condimente) 
  • Chimen măcinat
  • Turmeric
  • 1 ardei gras roșu tocat mărunt
  • Câteva fire de pătrunjel tocate mărunt


🍒Mod de preparare:

Am amestecat ingredientele umede într-un vas încăpător, omogenizând compoziția de câteva ori, iar apoi am adăugat ingredientele uscate.

Nu m-am complicat nici să bat albușurile spumă tare, ca să nu trezesc toată casa și ca să fiu cât mai rapidă, așa că nu sunt prea multe etape de respectat.

Am turnat compoziția în forme de silicon, le-am introdus în cuptorul preîncălzit, circa 25 de minute, la foc potrivit.

Aștept să ne spuneți și părerea voastră dacă le încercați, căci pe noi ne-au cucerit de la mic la mare.

Noi le recomandăm cu căldură, ca de altfel toate preparatele pe care vi le propunem, însă ne ajută și feed-back-ul vostru, că poate noi suntem subiectivi 🤭🤗

Farfuria peștișor o găsiți pe site-ul Dodoli, alături de multe alte minunății din bambus. 💙

 

4 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*