Brioșe cu aromă de portocale

Tare dor îmi era să coc astfel de brioșe cu aromă de portocale. 

Acum câțiva ani le pregăteam frecvent, ori de câte ori îmi era poftă de dulce. 

Eu vă las mai jos cantitățile pentru două ture de copt, adică 24 de brioșe. 

Dacă voi credeți că vă sunt suficiente doar 12, înjumătățiți cantitățile. 

Noi nu ne jucăm cu jumătăți de măsură. ?

 

Brioșe cu aromă de portocale

?Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 100 g cacao
  • 250/300 g zahăr pudră (în funcție de cât de dulci le preferați)
  • 2-3 linguri coajă de portocală ecologică (fie adăugați în compoziție, fie presărați deasupra lor înainte de coacere)
  • 50 g fulgi de cocos bio (opțional)
  • 3 ouă
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 150 g nuci

*Extra (pentru presărat deasupra înainte de coacere) 

?Mod de preparare:

Procedeul de realizare este extrem de simplu. Nu aveți nevoie nici măcar de mixer. 

Într-un bol mare se adaugă făina cernută, praful de copt, zahărul pudră, pudra de cacao, nucile mărunțite cu un cuțit, fulgii de cocos (dacă optați și pentru ei) și coaja de portocală ecologică. 

Dacă nu o aveți, puteți renunța și la ea, însă nouă nu ne lipsește, de când am descoperit-o. O puteți găsi ? aici

Ouăle se bat cu ajutorul unui tel.

Peste ele se adaugă uleiul și laptele, apoi amestecul lichid se incorporează în cel uscat. 

Se așază compoziția în forme de brioșe cu ajutorul unei cupe pentru înghețată. 

Brioșele se coc 18-20 minute la 200°, pe modul căldură sus-jos, iar apoi se lasă la răcit pe un grătar metalic.

Ca să fie treaba treabă, de data aceasta le servim și cu un topping de dulce de leche.

Revin și cu rețeta pe care o folosesc eu zilele următoare.

Abia aștept poze cu brioșele voastre! Pentru a nu pierde nicio noutate, vă invităm să ne urmăriți și pe conturile de Facebook (apasă ? aici) și Instagram (apasă ? aici). ???

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*