Zilele trecute am savurat niște brioșe cu porumb, care au făcut furori. Cireșel a fost tare încântat, mai ales că au avut porumb.
Data viitoare voi încerca să le fac și cu mazăre, cu siguranță vor fi la fel de apreciate. Vă sfătuiesc să le încercați și voi, nu cred că veți regreta!
🍒Ingrediente:
🍒Mod de preparare:
Porumbul congelat se fierbe circa 1 minut, apoi se așază într-o strecurătoare, cât timp se pregătesc celelalte ingrediente.
Într-un bol se adaugă făina cernută, praful de copt, mălaiul, cepșoara tocată mărunt, brânza rasă fin și boabele de porumb.
Ouăle se bat cu ajutorul unei furculițe, apoi se amestecă cu uleiul și laptele.
Amestecul lichid omogenizat se adaugă peste ingredientele uscate, iar compoziția obținută se așază în 12 forme de brioșe cu ajutorul unei cupe pentru înghețată.
Brioșele se coc circa 20 de minute, la 220°, pe funcția căldură sus-jos.
După coacere, se transferă pe un grătar metalic pentru a se răci.
Sunt perfecte chiar și pentru luat la pachet.
Noi le-am servit alături de kefir și la micul dejun.
Dacă încercați și voi aceste brioșe cu porumb, nu uitați să dați de veste!
Ca sursă de inspirație am folosit rețeta Joannei Farrow, de brioșe cu șuncă, din cartea „200 easy cakes and bakes”, achiziționată acum câțiva ani din „raiul cărților”, adică de 👉 aici.
Pentru a nu pierde nicio noutate, vă invităm să ne urmăriți și pe conturile de Facebook (apasă 👉 aici) și Instagram (apasă 👉 aici). 💙🍒💙