Brioșe cu ton și pui

A trecut ceva timp de când nu am mai făcut brioșe, iar Cireșel m-a tot atenționat, așa că de 1 iunie am pregătit niște brioșe cu ton și pui, tare delicioase. 

Se pot savura la toate cele 3 mese principale, simple sau alături de un derivat lactat. 

Sunt perfecte pentru un prânz la pachet și de asemenea, dacă faceți mai multe se păstrează foarte bine la congelator, în caserole speciale sau în pungi cu zip.

Brioșe cu ton și pui

Ingrediente:

*cantități pentru 9-10 bucăți 

  • 5 ouă (circa 300 g – cântărite cu coajă)
  • 50 ml ulei
  • 150 g făină
  • Praf de copt bio
  • 2 fire ceapă roșie
  • 150 g piept de pui
  • 100 g ton (la borcan) 


Mod de preparare:

Într-un bol încăpător am adăugat ouăle, uleiul și făina cu praful de copt. 

Am omogenizat compoziția cu ajutorul unui tel, apoi am integrat ceapa, pieptul de pui fiert și tonul, tocate toate mărunt. 

În lipsa tonului proaspăt, recomand să utilizați ton conservat la borcan de sticlă, nu la conservă de aluminiu.

Tonul se oferă doar ocazional și doar după vârsta de 1 an, din cauza conținutului de sare și mercur. 

În funcție de preferințe puteți adăuga și alte legume preferate sau condimente. 

Compoziția finală este destul de densă. 

Se adaugă în forme. 

Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit, 

20-25 minute, la foc potrivit (până devin aurii la suprafață). 

La final se lasă 2-3 minute în forme, apoi se scot la răcit pe un grătar metalic. 

Sperăm să vă placă și vouă în orice combinație le-ați încerca! 

 ❣️ Nu uitați de concursul organizat în colaborare cu Sano Vita și Bosch, în cadrul căruia puteți câștiga multe bunătăți, dar și minunatul blender ErgoMixx, cu funcție și accesorii de vidare. 

Pentru a ajunge direct la postările dedicate concursului, dați click pe cuvintele cu albastru de mai jos.
Pentru mai multe șanse de câștig vă puteți înscrie atât pe pagina de  Facebook, cât și pe cea de Instagram.
Succes tuturor! 

 

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*