Bună dimineațaaaa! ? Noi tocmai am servit micul dejun și a fost bun-bunuț: budincă de amaranth ?
Voi cum stați? Deja pe baricade? ?
Budincă de amaranth
?Ingrediente:
- 150 g amaranth (hidratat 24 de ore, în apă cu zeamă de lămâie)
- 400 ml lapte cu 3,7% grăsime
- Fulgi de cocos
- O pară
- O mână de fistic (măcinat)
- Zmeură
- Cremă de “ciocolată” homemade (*)
(*) rețeta în postare separată
?Mod de preparare:
Am pus vasul cu lapte pe foc și când a început să fiarbă am adăugat bobițele de amaranth. Acesta a fost spălat foarte bine (să dispară gustul amărui dat de saponinele existente și la quinoa) cu o zi înainte și pus la hidratat. Am fiert budinca circa 30 de minute, până laptele a fost absorbit. Am montat în pahare, alternând straturile de amaranth cu cremă de ciocolată homemade, fulgi de cocos și piure de pară. Am ornat cu fistic măcinat și zmeură proaspătă și am servit cu plăcere.
Cu restul de amaranth rămas vom încerca o nouă rețetă de pancakes și vă dăm de veste, desigur ?
