budinca de chis cu cocos si mango

Budincă de chia cu cocos și mango

Budincă de chia cu mango și cocos

Vă spuneam acum ceva timp că pe lângă terciurile de cereale, budinca de tapioca și altele de genul, tare mult ne place și budinca de chia.

Dacă nu ar fi cantitate maximă recomandată pe săptămână, cred că am mânca în fiecare zi, ? mai ales că se pot face nenumărate combinații, fără să te plictisești ?

De data aceasta am adus împreună două dintre preferințele noastre: cocos și mango.

Rezultatul… curcubeu pe cerul gurii ?

Și dacă nu ne credeți pe cuvânt, nu aveți ce face, decât să încercați!

Budincă de chia cu mango și cocos

?Ingrediente:

* Consumul de chia este recomandat a se limita la 1/2 linguriță, din momentul diversificării, urmând a se ajunge la o linguriță, de cel mult două ori pe săptămână. În cazul adulților se recomandă limitarea la o lingură, de maxim două ori pe săptămână și neapărat hidratate, în cazul ambelor categorii de vârstă. ?


?Mod de preparare:

Am lăsat chia la hidratat în frigider, peste noapte, într-un borcan ermetic, după ce am agitat de câteva ori borcanul.

Pentru hidratare se poate folosi și apă sau lapte animal, însă de cele mai multe ori aleg laptele vegetal făcut în casă sau apa, în detrimentul laptelui animal, pentru a beneficia de toate proprietățile semințelor de chia.

A doua zi am pasat bananele grosier cu furculița, am pus untul de arahide și am omogenizat.

Am adăugat peste acestea semințele de chia hidratate, fulgii de cocos și scorțișoara Ceylon. Am servit cu mango tăiat cubulețe, unul dintre fructele exotice preferate în special de către Cireșel.

În funcție de preferințe, se mai pot adăuga alte fructe, pudră de roșcove (carob), superalimente, precum pulberile bio (eu mai folosesc pudra de moringa și maca) sau diverse nuci măcinate ori semințe râșnite.

Alte variante preferate ale budincii de chia le găsiți apăsând aici și aici.

Dacă încercați una dintre variantele propuse, așteptăm să ne dați de veste! ?

PS: Vesela și tacâmurile din bambus, despre care ne solicitați des informații, le găsiți, alături de multe alte minunății, pe site-ul Dodoli. ?

 

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*