O nouă dimineață, o nouă variantă de budincă de chia… budincă de chia cu unt de arahide ? Voi ce ați servit la micul dejun? ?
Budincă de chia cu unt de arahide
?Ingrediente:
- 2 linguri de chia*
- 18 linguri de lichid (lapte animal, de data aceasta, dar se poate folosi și vegetal)
- O banană coaptă
- O lingură de iaurt grecesc cu 10% grăsime
- O lingură generoasă unt de arahide nesărat
- O portocală roșie (duuuulce)
- O mână de nuci (măcinate)
* Consumul de chia este recomandat a se limita la 1/2 linguriță, din momentul diversificării, urmând a se ajunge la o linguriță, de cel mult două ori pe săptămână. În cazul adulților se recomandă limitarea la o lingură, de maxim două ori pe săptămână și neapărat hidratate, în cazul ambelor categorii de vârstă. ?
?Mod de preparare:
Am lăsat chia la hidratat, peste noapte, în frigider. A doua zi am adăugat peste ea banana pasată cu furculița și combinația rezultată din untul de arahide frecat cu iaurtul grecesc. Am montat în pahare astfel: strat format din cubulețe de portocală roșie, nucă măcinată din belșug, budincă de chia și decor. Gustul a fost divin. ? Nu mă gândeam că va fi atât de bun, însă văzusem combinația de iaurt cu unt de arahide pe Tasty și tot voiam să aflu cum poate fi. ? Vă provoc să încercați și voi și să reveniți cu vești! ?
