Budincă de lapte

Ați auzit până acum de această delicioasă budincă de lapte, malabi?
Conform Wikipedia, Muhallebi este o budincă ale cărei ingrediente de bază sunt orezul, zahărul, făina de orez și laptele. Desertul este popular în Turcia, Israel și alte țări mediteraneene.
Eu l-am descoperit acum ceva timp și ne place foarte mult.
Este un desert răcoritor, care poate fi adaptat în funcție de gusturile fiecăruia.
Noi am servit această budincă și în dimineața Crăciunului, după micul dejun și m-am gândit să împărtășesc și cu voi rețeta pe care o folosesc eu și care este tare simplă.

Muhallebi (Malabi)

?Ingrediente:


*cantități pentru circa 5 porții

*Extra

? Pentru a vedea exact ingredientele pe care le folosesc eu apăsați pe cuvintele notate cu albastru din lista de mai sus.

?Mod de preparare:


Am adăugat amidonul de porumb într-o cratiță, iar peste el am pus puțin lapte.
Am omogenizat bine cu un mini tel, apoi am adăugat restul de lapte.
Am pus cratița pe foc (mediu) și am amestecat continuu până a început să fiarbă.
Am adăugat apoi zahărul, am redus focul și am continuat să amestec circa 10 minute, până am obținut o compoziție cremoasă.
Am stins focul și am adăugat apa de trandafiri.
Am transferat rezultatul în forme ceramice, am ornat cu coajă de portocală și nuci pecan și le-am depozitat în frigider peste noapte. Înainte de servire, eu mai pulverizez niște apă de trandafiri deasupra budincii pentru o aromă mai intensă.
Coaja de lămâie ecologică, pe care eu o folosesc destul de des în deserturi o găsiți ? aici, iar rețeta originală a acestei delicioase budinci de lapte o găsiți ? aici.

Ce ziceți, încercați această budincă de lapte? Vă surâde ideea? O variantă de budincă baby friendly, asemănătoare ca textură cu aceasta este crema de banane, pe care o puteți găsiți ? aici

Nu uitați de concursul care se încheie în seara aceasta și la finalul căruia puteți câștiga un robot Bosch în valoare de 1300 de lei! Vă puteți înscrie atât pe pagina de Facebook (apasă și înscrie-te aici), cât și pe pagina de Instagram (apasă și înscrie-te aici). Pentru mai multe șanse, vă sugerez să vă înscrieți pe ambele pagini.

 

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*