Cum voiam ceva rapid pentru cină am zis să fac o budincă de pâine.
În general, Cireșel preferă seara kefir/iaurt cu pâine proaspătă sau pancakes.
De când le și denumește mai pe înțelesul nostru, e și mai încântat să le ceară.
Chiar dacă știu că de cele mai multe ori preferă cele menționate mai sus, îi ofer desigur și alte variante.
Uneori acceptă și altceva, cum s-a întâmplat zilele trecute cu varza la cuptor, spre surprinderea mea, căci o refuza mereu, fără să guste.
Budincă de pâine
🍒Ingrediente:
- 2 chifle de casă
- 250 g piure de banane bine coapte
- 500 ml lapte animal/vegetal
- 2 ouă (opțional)
- 2 linguri nuci hidratate și măcinate
- Susan alb și negru (opțional)
- Scorțișoară Ceylon
- O mână de cireșe congelate
🍒Mod de preparare:
Eu am folosit două chifle proaspete, de casă, însă pentru acest preparat se poate folosi și pâine rămasă de câteva zile.
Am rupt chiflele în bucățele pe care le-am așezat în două vase ceramice dreptunghiulare.
Am pregătit o compoziție din lapte, piure de banane, ouă, nuci măcinate, semințe de susan alb și negru și scorțișoară.
Am adăugat această compoziție peste bucățile de pâine, iar într-un vas am adăugat și cireșe congelate.
Laptele folosit poate fi și vegetal, iar la ouă se poate renunța, întrucât amestecul lichid conține piure de banane, care leagă budinca. Prin urmare, preparatul poate fi adaptat cu succes și pentru piticii cu aplv sau alergie la ou.
Am introdus vasele ceramice în cuptorul neîncălzit (!) pentru circa 35 de minute, la foc potrivit.
Budinca se poate servi caldă, ca atare sau cu înghețată de mure, cum am servit-o noi.
A fost un deliciu, așa că e musai să încercați și voi și să ne dați de veste. 💙🍒💙