Cum nu mai făcusem de ceva vreme această budincă de paste cu dovleac și nucă, m-am gândit că e timpul să vă împărtășesc și vouă rețeta, dacă tot am reușit să o surprind și în fotografii.
Uneori îmi zic că unele preparate sunt prea simple și evit să le mai scriu rețeta, însă am constatat că fix aceste rețete prind cel mai bine.
Această budincă poate fi servită în orice moment al zilei.
Eu, de exemplu, o pregătesc seara pentru a o savura la cină sau pentru a o avea la îndemână a doua zi, căci merge chiar mai bine servită rece.
Budincă de paste cu dovleac și nucă
?Ingrediente:
- 2 căni paste fierte (eu am folosit gnocchi – Barilla)
- 2 căni dovleac copt
- O banană bine coaptă/o lingură de miere (opțional, peste 1 an)
- 2 ouă mari
- 4 linguri nuci măcinate (hidratate și uscate, în prealabil)
- 50 ml lapte cu 3,8% grăsime
- Scorțișoară Ceylon
V-am zis că e super simplă această budincă, așa că modul de preparare cu siguranță îl deduceți. O altă budincă de paste cu fructe, delicioasă, găsiți apăsând aici. ?Mod de preparare:
Am adăugat într-un bol încăpător ouăle, laptele, scorțișoara și nuca măcinată, iar după omogenizare am adăugat și dovleacul copt pasat cu furculița.
Mierea se adaugă tot în acest stadiu, dacă alegeți să o folosiți.
În general eu prefer să adaug o banană bine coaptă, în locul acesteia.
Am adăugat compoziția obținută peste pastele fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj, am amestecat bine și am pus rezultatul în forme ceramice.
Le-am introdus în cuptorul neîncălzit pentru aproximativ 35 de minute.
Păcat ca nu poate fi surprinsă în fotografii și aroma răspândită ?
Curcubeu pe cerul gurii, mai ales dacă sunteți împătimiți ai dovleacului, așa ca mine. ?