Cui nu-i plac pastele, să ridice mâna sus! ? Pun pariu că și piticii voștri adoră pastele sub orice formă, așa că mi-am amintit că nu v-am dezvăluit rețeta pentru următoarea budincă de paste cu lactate la cuptor.
Este super simplă, iar noi o facem ori de câte ori avem poftă de o variantă “dulce” de paste.
Având în vedere că în cazul nostru se mănâncă foarte bine lactatele, avem tot timpul în frigider, așa că pofta poate fi satisfăcută în orice moment apare.
Puteți folosi orice tip de paste, doar că forma preferată de către noi este cea de gnocchi, de la Barilla.
Budincă de paste cu lactate la cuptor
?Ingrediente:
- 3 mâini de paste fierte (gnocchi)
- 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
- 4 linguri brânză proaspătă de casă
- 2 ouă
- O banană mare bine coaptă
- 50 ml lapte
- O mână de nuci măcinate
- Scorțișoară Ceylon
- Zmeură proaspătă
?Mod de preparare:
În general, ori de câte ori fierb paste pentru o variantă “sărată” a acestora, mai păstrez câte o mână-două, gata fierte, în frigider, în casoletă ermetică, pentru a pregăti rapid o variantă “dulce” în următoarea zi.
Pentru această budincă am făcut un amestec din ouă bătute, iaurt, brânză proaspătă fărâmițată, lapte, banană pasată cu furculița și nucă măcinată.
Am turnat amestecul obținut peste pastele deja fierte, am omogenizat bine, apoi am pus totul într-o formă ceramică.
Am presărat scorțișoară și am adăugat și zmeură proaspătă culeasă.
Am copt în cuptorul neîncălzit (!) circa 30 de minute, la foc potrivit.
După câteva minute acordate procesului de răcire am savurat cu mare poftă.
Poftă bună și vouă, dacă încercați! ?