Deși nu pare atât de aspectuoasă, vă asigur că această budincă de tăiței cu fructe este tare delicioasă.
Numai testați-o și ne spuneți și părerea voastră!
Cu siguranță merg și alte fructe, precum măr sau pară, în locul dovleacului, însă noi alegem varianta cu dovleac, preferatul nostru, mai ales în sezonul rece.
Aromele de dovleac și scorțișoară răspândite în bucătărie sunt de nedescris.
De asemenea, se poate îmbogăți nutritiv cu diverse nuci sau semințe râșnite ori cu diverse unturi de nucifere.
Posibilități sunt multe, trebuie doar să ne punem imaginația la contribuție și să analizăm resursele de care dispunem.
Noi am servit această budincă dimineață, la micul dejun, alături de fructe proaspete și ne-am asigurat energia pentru o zi întreagă.
Budincă de tăiței cu fructe
?Ingrediente:
- 1 pachet noodles (250 g)
- 400 g dovleac ras
- 2 banane bine coapte
- 3 ouă
- 50 ml lapte
- Scorțișoară Ceylon
?Mod de preparare:
Am fiert tăițeii în apă timp de 4 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Am bătut ouăle cu ajutorul unui tel, am adăugat laptele, bananele pasate cu furculița și dovleacul ras.
Eu am avut dovleac ras și congelat, pe care l-am decongelat peste noapte și l-am scurs de zeamă.
Am adăugat peste compoziția mai sus menționată tăițeii fierți, am omogenizat, apoi am repartizat compoziția finală în 2 tăvi de chec.
Am introdus tăvile în cuptorul preîncălzit, circa 45 de minute.
Pentru a putea felia bine budinca și a obține bucăți ferme, se lasă în forme până la racirea completă și se folosesc hârtii de copt pentru a scoate cu ușurință budinca din tăvi.
Noi suntem fani dovleac, așa că ne-a încântat tare și această variantă, mai ales că se poate pregăti de seara, ca și budinca de paste cu dovleac și nucă.
La micul dejun doar am feliat-o și am servit-o cu fructe proaspete.
În cazul unei alergii la produsele lactate sau ou, laptele folosit poate fi vegetal, iar ouăle înlocuite cu încă 2-3 banane.
În această situație, atenție la tăițeii folosiți, să fie varianta fără ou.
În felul acesta se pot bucura și piticii cu alergii de un preparat gustos și sănătos.