Burgeri vegetali

Dacă țineți post sau doar vreți să consumați în anumite zile și preparate fără carne, acești burgeri vegetali cu linte verde vă vor încânta cu siguranță.
Sunt sățioși, nutritivi și pot fi serviți cu diverse sosuri sau în diferite combinații, după preferințe.

Am acceptat provocarea lansată de Sanovita, de a pregăti în această perioadă, de #PostCuGust, o rețetă de post, iar acești burgeri vegetali au ieșit fix așa cum mi-am dorit.
Toată familia i-a devorat și cu siguranță se vor regăsi des în meniul nostru.
Eu am adăugat sare după ce am format câțiva burgeri și pentru cel mai mic membru al familiei noastre, care îi calcă pe urme fratelui mai mare și este la fel de mâncăcios.

?Ingrediente:

Burgeri vegetali:

  • 300 g linte verde (cântărită înainte de a fi gătită)
  • 1 zucchini mediu
  • 1 ardei kapia roșu
  • 1 morcov mare
  • O ceapă albă
  • Cimbru uscat
  • Busuioc uscat
  • Pudră de usturoi
  • 40 g făină de in (obținută prin râșnirea semințelor de in)
  • 8 linguri apă caldă (80 ml)
  • Sare (opțional, se elimină în cazul copiilor mai mici de 2 ani)

Maioneză vegetală de casă:

  • 200 ml ulei
  • 100 ml lapte de migdale
  • Zeama de la 1/2 lămâie
  • Sare

?Mod de preparare:

Am spălat bine lintea și am pus-o la hidratat peste noapte. 

A doua zi am clătit-o și am pus-o la fiert. 

După fierbere, am pus lintea într-o strecurătoare cu sită fină, pentru a elimina excesul de apă. 

Am lăsat lintea deoparte, până aceasta s-a răcit complet. 

Am pregătit legumele și “oul vegetal”. 

Pentru a-l obține pe acesta din urmă am adăugat făina obținută prin râșnirea semințelor de in într-un bol, împreună cu apa călduță. Am omogenizat amestecul și l-am lăsat la odihnit aproximativ 5 minute. 

Am ras fin zucchini și morcovul și i-am stors bine. 

Am tocat mărunt ceapa și ardeiul. 

Am adăugat legumele, împreună cu condimentele și “oul vegetal”, peste linte. 

Am omogenizat bine amestecul și am format burgerii. 

Aceștia pot fi copți la cuptor sau la air fryer, dacă dispuneți de unul. 

Eu am obținut 15 bucăți, o parte i-am copt în cuptorul încins, timp de aproximativ 40 de minute, la 180° C, iar o parte la air fryer, pe programul Bake, pentru 20 de minute. 

În cazul ambelor variante, burgerii devin mai fermi după răcire.

Noi i-am servit cu chifle de casă, maioneză vegetală*, salată verde, baby spanac, roșii cherry și ceapă roșie.

Un deliciu pe placul întregii familii. 

* Maioneza vegetală o pregătesc cu ajutorul unui blender vertical în doar câteva secunde. 

Adaug ingredientele menționate și pulsez câteva secunde. Când nu doresc să fie neapărat vegetală, mai adaug și 2 gălbenușuri fierte sau folosesc lapte animal. 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*