
Pentru că începem să eliberăm lada frigorifică de stocurile de legume congelate, de data aceasta am făcut cannelloni cu brânză și spanac la slow cooker, la care am adăugat rondele congelate de dovlecel. Rezultatul final a fost un deliciu care ne-a cucerit de la mic la mare, toate ingredientele îmbinându-se perfect. Am obținut un prânz super-mega delicios cu minim de efort, pregătirea durând mai puțin de 30 de minute.
Cannelloni cu brânză și spanac la slow cooker
*cantități pentru Crock-Pot digital de 4,7L
?Ingrediente:
- 12 paste cannelloni
- 6-7 rondele congelate dovlecel
- 2 roșii mari congelate
- O roșie proaspătă
- 200 g brânză proaspătă de casă
- 3 mâini de spanac tocat congelat
- O ceapă verde proaspătă
- Un usturoi verde proaspăt
- Cimbru uscat
- Ulei de măsline
- Cașcaval nesărat
?Mod de preparare:
Am pus rondelele de dovlecel pe fundul vasului de slow cooker, iar deasupra lor am turnat sosul de roșii.
Pentru acesta am ras cele două roșii congelate, am adăugat câteva linguri de apă, cimbru uscat și puțin ulei de măsline.
Pentru umplutură am amestecat într-un vas încăpător brânza proaspătă de casă, spanacul înmuiat și 3 linguri de cașcaval ras.
Înainte de a adăuga spanacul în compoziție l-am înmuiat câteva minute pe foc, împreună cu puțin ulei de măsline, o ceapă verde, un usturoi verde tocate mărunt și puțin piper râșnit.
Am omogenizat compoziția pentru umplutură și am adăugat-o în interiorul pastelor cannelloni cu ajutorul unei lingurițe cu coadă lungă.
La nevoie, vă puteți ajuta și de degete.
Am așezat pastele cannelloni în slow cooker, deasupra sosului de roșii, iar peste ele am mai pus un sos realizat din roșia proaspătă pe care am ras-o, puțină compoziție rămasă de la umplutură și câteva linguri de apă.
Am setat slow cooker-ul 2 ore pe high, iar după somnul de prânz am servit cu poftă, adăugând cașcaval ras deasupra și mărar proaspăt.
Puteți opta pentru orice alt topping preferat sau pentru orice altă umplutură.
Noi abia așteptăm următoarele ture de cannelloni, atât de tare ne-au plăcut. Deja ne gândim la alte variante de umpluturi “sărate”, dar și “dulci”. Mai multe detalii despre slowcooker-ul pe care îl folosesc puteți găsi ? aici.