Planteea ne-a provocat din nou să pregătim ceva delicios cu ingrediente de pe site-ul lor, iar de data aceasta vă propunem niște caramele de casă, rapide și tare delicioase.
Nu uitați de codul ciresel20 care vă oferă o reducere de 20% la comenzile plasate până pe 1 septembrie pe site-ul www.planteea.ro.
Pentru a vedea ingredientele folosite de către mine, apăsați pe cuvintele scrise cu albastre din lista de ingrediente.
Caramele de casă
🍒Ingrediente:
- 100 g curmale fără sâmburi
- 50 g unt de cacao
- 50 g unt fin de arahide
- 20 g fistic crud (opțional)
- 30 g sirop de arțar (opțional)
- 2-3 linguri fulgi de ovăz/orz crispy (opțional)
🍒Mod de preparare:
Modul de preparare este extrem de simplu.
Dacă aveți la dispoziție un robot, cu atât mai bine.
Am adăugat în vasul robotului cu lamă S curmalele fără sâmburi, untul fin de arahide, untul de cacao topit pe baie de aburi și siropul de arțar.
Am pulsat până am obținut o compoziție omogenă.
Am adăugat compoziția într-o tavă mică de ceramică, tapetată cu hârtie de copt, nivelând compoziția astfel încât să aibă o grosime de circa 1 cm.
Am adăugat din loc în loc fistic crud și am presat cu ajutorul unei linguri, iar deasupra am presărat 2-3 linguri fulgi de ovăz crispy.
La aceste ingrediente puteți renunța, însă nouă ne place combinația dintre cele 2 texturi: cea cremoasă și cea crocantă.
Am presat din nou, apoi am introdus tava la congelator pentru aproximativ 2 ore.
Eu scot tava și o las aproximativ 30 de minute la temperatura camerei înainte de a porționa caramelele.
Din cantitățile menționate ies circa 16-20 de bucăți, în funcție de dimensiunea aleasă.
Sper să încercați și voi această rețetă și să reveniți cu feedback!
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗




